Vraag & Antwoord

OS Windows

Schone installatie windows xp

8 antwoorden
  • Ik heb een computer met 1 harde schijf waar windows xp home edition is op geinstallerd. Helaas werkt het systeem niet meer optimaal en zou ik windows xp opniew willen installeren. Als ik de gewone installatieprocedure volg, blijven al mijn bestanden bewaard, ik zou graag al mijn oude gegevens willen wissen. Ik heb geprobeerd te formatteren maar dit wil niet lukken. Ik heb een beetje rondgestruind over het internet en ik heb een paar keer gelezen dat er tijdens het installatieproces wordt gevraagd of je de schijf wil formatteren, ik heb dat nergens gelezen Een ander zei eerst mijn enige schijf te wissen ( dat kan in de installatieprocedure ) en dan een nieuwe aan te maken. Is dat veilig?? Er wordt namelijk gewaarschuiwd met fabrieksinstellingen etc... Een heel ander idee???? REAGEER !!!!
  • Fabrieksinstellingen gelden alleen voor A-merk computers. Zoals Compaq, Packard Bell, Hewlett Packard e.d. Deze fabrikanten leveren restore cd's mee, waarmee je de partitie kunt herstellen; schone installatie of installatie met toepassingen. Hier hebben we te maken met verborgen partities en/of verborgen sectoren. En dat kan problemen geven wanneer je zelf de hd gaat formateren. Als je een restore cd hebt moet je dus altijd eerst kijken hoe een en ander in elkaar zit voordat je zelf met de hd aan de slag gaat. Groetjes, Noztra.
  • Bij mijn computer zit geen restore cd, de computer is van het merk fujitsi/siemens. Wat zal ik nu precies moeten doen? Groetjes, Hanna
  • Ik zou het doen zoals je het voorgelegd is. Beginnen met de installatie procedure, en dan die partitie op je HD verwijderen, en vervolgens weer een nieuwe aanmaken. Normaalgesproken werkt dat altijd goed _________________ Henk <font size=-1>[ Dit bericht is bewerkt door: grumpie op 2002-04-01 20:32 ]</font>
  • Als ik mijn enige schijf heb verwijderd, kan ik dan meteen weer nieuwe aanmaken, heb ik daar nog gegevens voor nodig, zijn er nog dingen die ik nog moet weten???? of spreekt het allemaal voor zich (ook voor een niet niet veel computer kennis hebbend iemand)???
  • [quote:a9f566d761] Op 01-04-2002 19:38 schreef hannavana: Bij mijn computer zit geen restore cd, de computer is van het merk fujitsi/siemens. Wat zal ik nu precies moeten doen? Groetjes, Hanna [/quote:a9f566d761] Fujitsu/siemens werkt ook met restore cd's dus ik hoop dat je weet wat je doet. Groetjes, Noztra.
  • Ga met je w98 bootdisk (als je deze heb, zo niet : download-en) en FDISK&gt;format
  • [quote:6cdc5f8eb0] Op 01-04-2002 20:27 schreef grumpie: Ik zou het doen zoals je het voorgelegd is. Beginnen met de installatie procedure, en dan die partitie op je HD verwijderen, en vervolgens weer een nieuwe aanmaken. Normaalgesproken werkt dat altijd goed [/quote:6cdc5f8eb0] Hier sluit ik me bij aan. Bij mij ging het in een keer helemaal goed.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.