Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

adminstrator ww in w2000 proffesional

bosjvd
14 antwoorden
 • Wie weet er een manier om in w2000 het administrator ww te achterhalen cq. te omzeilen. eventueel met een programma

  Gaarne een reactie
 • Zoek eens met Google of ander bij Download.com. Ik denk dat je wel wat vind.
 • Waarom zou je het administrator wachtwoord willen weten? Ik neem aan dat als je zelf beheerder bent van een systeem, dat je ook het wachtwoord wel weet. Ben je geen beheerder van het systeem hoef je het wachtwoor ook niet te weten.
 • Ik ben geen beheerder, maar wil een vriend die laptop van de zaak heeft helpen er het een en ander aan programma's op te zetten, echter loop steeds tegen het ww aan. Hij kan het natuurlijk aan de beheerder vragen, maar dit duurt enkele weken voordat die actie onderneemt.
 • maar dan nog: ik vraag me af of die beheerder zo blij is als je het wachtwoord gaat 'kraken'…
 • Natuurlijk zal hij niet blij zijn. Maar als het zo'n kanjer is als hij beweert zal hij ook niet toelaten dat er bijvoorbeeld Kazaa op komt
 • Hiermee kun je het wachtwoord wijzigen.
  http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/

  Die beheerder komt er natuurlijk wel achter als hij het systeem probeerd te benaderen.
 • Dit tooltje werkt alleen met NT machines en het gaat hier om een Windows 2000 machine. Ik ben zelf ook nog geen enkel tooltje tegengekomen wat wachtwoorden kan kraken cq. wijzigen op een 2000 machine, maar ze zullen er ongetwijfeld zijn.

  Ik ben zelf ook systeembeheerder en ik zou er geen moeite mee hebben om het wachtwoord voor de lokale administrator vrij te geven, want daar gaat het hier denk ik om. De lokale administrator s alleen admin op die machine en niet op het netwerk. Iemand kan dus geen schade aanrichten op het netwerk met een lokaal admin account. Ik zou het je beheerder gewoon vragen, misschien heeft ie dezelfde opvattingen als ik.
 • Dit tooltje werkt dus weldegenlijk op windows 2000. Ik heb het zelf getest. En trouwens 2000 is gewoon een NT versie. Alleen met een hoger versie nummer. Passworden kraken kan met l0pthcrack. Dit is een brute force checker. Kan ook met woorden lijsten omgaan.
 • Als je de site nou ook echt gelezen had in plaats van alleen de eerste 2 regels. Er staat letterlijk : "This has been verified to work with Windows 2000 Release version."

  [ Dit bericht is bewerkt door: bosjvd op 2002-04-03 07:44 ]
 • Als ik systeem-beheerder was zou ik dat dus niet vrijgeven en woest worden als er andere SW wordt ge-installeerd zonder mijn toestemming.
  Een beetje SW installeren en het ding werkt niet meer of wordt instabiel enz (je weet wel, dll-etje overschreven). En wie mag de problemen oplossen? Juist, de systeem beheerder of IT afdeling.

  Kosten voor de werkgever schat ik in dat geval al gauw op 500 euro omdat iemand de SW opnieuw moet installeren en je vriend gedurende die tijd niet kan werken.
 • Precies, daarom is de regel bij mij op het werk dan ook: als je PC crasht doen we moeite om je data veilig te stellen. Als je PC crasht omdat jij met proggies hebt zitten rommelen, heeft het probleem een lage prioriteit en doen we geen moeite om je data te redden.
 • En terecht. Bij ons word massaal Kazaa, Bonzi Buddy (of hoe dat klere ding ook mag heten), Comet cursor en MSN messenger geinstalleerd. We hebben continue minstens 8 applicaties gelijktijdig draaien en dan klagen dat de machines traag zijn. Is het overigens niet mogelijk om "installatie rechten" te blokkeren (vroeg de administrator nitwit :grin: )
 • Hallo,

  Ik denk dat je toch geen kazaa aan de praat krijgt! Tenslotte zit je denk ik te internettten achter een firewall.
  En het is maar goed dat jullie dat niet mogen installeren, anders zou het een puinhoop worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.