Vraag & Antwoord

OS Windows

Door zomertijd alle files aangepast ?

Anoniem
Droopy
6 antwoorden
 • Na de automatische aanpassing door Windows XP aan de zomertijd blijkt dat de tijd van alle files (dus ook de exe files en dll enz) met een uur, later, zijn aangepast.
  Dus ook van mijn digitale foto's kloppen de juiste tijden niet meer. Als straks de wintertijd weer ingaat zal windows het wel weer terug zetten maar dan staan die alweer op CD.
  Ik kan ze handmatig weer de originele tijd terug geven maar Windows moet dit niet doen.
  Zijn er meer mensen die dit gemerkt hebben ?
  Is er iemand die weet hoe dit in de toekomst te voorkomen ?
 • "Zijn er meer mensen die dit gemerkt hebben ?
  Is er iemand die weet hoe dit in de toekomst te voorkomen ?"

  Ook ik heb het gemerkt en heb de relatie met de zomertijd gelegd. Vind het niet zo'n succesingreep van XP.

  Ik weet helaas nog niet hoe dit in de toekomst te voorkomen is.

  jmi

 • Klopt, dat is ook het geval onder Win2K.
  Ik maak met een progje dagelijks een 1 op 1 backup van gewijzigde bestanden tussen de PC en de laptop. Bij automatisch wijzigen van de zomertijd verschilden alle datums en moest alles worden gesynchroniseerd!
  Ik heb de automatische omschakeling uitgezet en zet gewoon op beide pc's de tijd even om, en geen probleem meer met de bestanden!
 • Dit effect is er al sinds NT bestaat. Je kunt het beste in je programma's rekening houden met de tijdzones en in UTC rekenenen. Er zijn hier voorbeeldprogramma's voor op MSDN

  Wim


  http://www.win2kwereld.nl
 • Een goede tip om automatisch updaten aan de zomertijd uit te zetten. Wil ik dit gaan instellen blijkt dat dit al uit staat. Toch zijn de tijden van alle files 1 uur ouder geworden sinds de invoering van de zomertijd.

  Iemand nog een idee wat er verder aan de hand kan zijn ?
 • Ja, afgelopen zondag, na de wisseling naar zomertijd, zelfde probleem tegen het lijf gelopen met Windows XP. Ik 'backup' mijn bestanden door de map Mijn Documenten te synchroniseren met die op een CD-RW. Nu, zondag bleken opeens 4822 bestanden gesynchroniseerd te moeten worden, doordat de tijd van die bestanden op mijn harde schijf een uur verzet was.

  Terugzetten van de tijd van de bestanden heb ik gedaan via een truc: de tijdzone één uur verschoven (dus naar Greenwich Time) en de tijd van de bestanden klopte weer! Natuurlijk moest ik de klok wel effe een uur vooruitzetten. Uiteraard 'automatisch updaten naar zomertijd' uitgezet. Kijken of het bij de overgang naar wintertijd wel goed gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.