Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wat heeft virtual memory voor een zin

Binary
5 antwoorden
  • Zoals de meesten wel weten heeft windows xp de optie om een deel van je harde schijf te gebruiken als mb-ram geheugen. (heb 60 gig vrij dus wil wel). Maar hoe effectief is dit (in verhouding tot echte mb ram kaarten) en hoe werkt het hele principe eigenlijk (harde schijf is toch een grote cd (geen rom) en gemaakt om te lezen/ schrijven) volgens mij worden sommige prog. er juist slomer door omdat de harde schijf meer te doen heeft??
  • Dit virtual memory wordt alleen gebruikt wanneer het werkgeheugen vol is, dus niet of nauwelijks meer beschikbaar. Uiteraard is dit virtual geheugen langzamer, maar het zorgt er wel voor dat de boel blijft draaien.

    Bob
  • Dat is niet helemaal juist. Het virtuele geheugen wordt ook wel gebruikt zonder dat het geheugen bijna vol is. Verder is het ook onjuist om het als een optie van WinXP te beschouwen. Het was al in Windows 3.1 aanwezig en het is weliswaar uit te schakelen, maar dat is absoluut niet aan te raden. Want dat vertraagt de zaak enorm. Wat er feitelijk gebeurt is dat Windows [i:1b911cce66]pages[/i:1b911cce66] (stukken geheugen van 4K) die al een tijdje (paar seconden?) niet gebruikt zijn, uit het geheugen gooit naar de swapfile. Dat maakt geheugen vrij om veel gebruikte delen in het geheugen te houden. Windows draait dus veel [i:1b911cce66]efficiënter[/i:1b911cce66] met virtueel geheugen. Zelfs al kost dat in- en uitswappen tijd.
  • Je swap moet je proberen op 3x je interne geheugen te houden. Mijn zwager heeft 1024 MB intern geheugen, en heeft nu dus het swap niet meer nodig. Maar voor mensen die minder geld en minder geheugen hebben, maak een aparte partitie speciaal voor dit SWAP file, en je pc blijft perfect en probleemloos(?) draaien
  • Ik heb in Windows XP mijn virtueel geheugen gewoon uitstaan en dat werkt prima. Ik speel 3D spellen en werk met muziek enz. Nog nooit het geheugen vol gehad. Begin er niet aan als je minder dan 256 MB hebt. 512 MB is beter :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.