Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan ik veranderen van taal in XP?

Anoniem
Ben Jonson
7 antwoorden
 • Het komt vaak voor dat ik e.e.a. aan instellingen moet wijzigen i.v.m. check-ups e.d.
  Ondanks mijn uitstekende kennis van de Engelse taal kom ik er vaak niet uit;
  de aanwijzingen op de websites om die checks uit te voeren zijn in het Engels- techno-Engels dus, en mijn XP versie is NL. Mijn Messenger is in het Nederlands geprogrammeerd, evenals andere programma's. Kan ik nu zomaar de hele zooi omdraaien in het Engels zodat ik makkelijker Engelstalige adviezen kan opvolgen?
 • Je bedoelt met één druk op de knop? Nee, dat gaat alleen als je de MUI-versie van XP hebt (zeg maar de meertalige). Een Engelstalige Windows over een Nederlandse installeren is geen succes.

  Verder overigens een verstandig besluit om geheel Engels te gaan draaien :smile:
 • Ik heb volgens mij een EN-NL-DU-FR versie van XP…kan dat? En hoe kan ik die dan VEILIG omgooien?
 • Ik kne geen EN-NE-DU-FR versie van XP. Waaraan zie je dat jij die hebt?

  Verder kan ik me eentaligheid voorstellen als voordeel, maar alles omgooien naar Engels terwijl je zelf al aangeeft daar niet altijd uit te komen, snap ik niet. Ook het standpunt dat je beter alles in het Engels kunt draaien is voor 99% achterhaald door de (vertaal)kwaliteit van de software van tegenwoordig.

  mvrgroet Edmond
 • Niet mee eens Edmond, probeer maar eens een vage Nederlandse foutmelding op te lossen op Internet. Overigens ben ik vertaler Engels van oorsprong en ik draai uitsluitend Engelse software. Zegt genoeg, toch?
 • Ik ken evenmin een EN-NL-DU-FR versie van [b:b20e070b19] Windows XP[/b:b20e070b19]. Wel een van {b]Office XP en dan heb ik het over de spellingcontrole.
 • Brigitte, dat zegt vooral iets over het gemak waar jij Engels mee spreekt en leest. Voor veel mensen is Nederlands een stuk vertrouwder.

  Wat de foutmeldingen betreft, die zijn ook in het Engels maar al te vaak zo vaag dat je er niets mee kunt. Bovendien neemt de kwaliteit van de Nederlandse technische informatie op de Microsoft site ook toe. Al heb je zeker een punt hiermee, de schat aan Engelse informatie is veel groter.

  Echter het is niet meer zo dat in alle gevallen Engelse software stabieler is dan Nederlandse en patches altijd maanden eerder voor Engelse software beschikbaar is dan voor Nederlandse. Er is nog wel een verschil, maar de overall kwaliteit van Nederlandstalige software is zeker werkbaar en dan kan dus het taalvoordeel de doorslag geven.

  De Nederlandse Office XP en 2000 bieden alleen Nederlands, Engels en Frans, geen Duits. Maar dit laatste helemaal terzijde.

  Ik blijf benieuwd naar die NL-FR-En-DU Windows.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.