Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98SE met 512 MB

8 antwoorden
  • Ik heb nu Windows 98 (niet SE) op de computer staan met 512 MB geheugen. Dit draaid verder goed, maar ik wil over naar Windows 98SE vanwege de toegenomen stabiliteit. Wat ik mij echter afvraag is of Windows 98SE ook probleemloos zal omgaan met 512MB geheugen. Bij mensen die problemen hadden, gebruikte namelijk allemaal of Windows 98SE of Windows ME. En nog een vraag ter controle: Als ik Windows er dan opnieuw heb opgezet ben ik het bootmenu kwijt. Deze kan ik terug krijgen door van de Windows XP Pro cdrom op te staren en te kiezen voor Reparatie (of iets dergelijks). Moet ik dan typen "/fixmbr" en "/fixboot" of moet dit iets anders zijn?
  • Op je eerste vraag weet ik niet zeker het goede antwoord, maar een kennis van me heeft millenium draaien met 768 mb geheugen geloof ik. Je kunt uitleg van de setup parameters opvragen met setup /? of met setup /h succes
  • Een vriend van me draait win98SE met 1024 MB geheugen. Ik heb ook al vaker gehoord dat dit niet zou kunnen, maar het kan dus blijkbaar wel.
  • Het al of niet werken van windows98SE met 512MB geheugen of meer is systeemgebonden. Bij het ene systeem werkt het probleemloos en bij het andere voor geen meter. Een kwestie van uitproberen dus. Wat wel helpt, in geval het niet goed werkt, is het installeren van een geheugenbeheer manager. De oplossing voor het bootmenu is om na het opnieuw installeren van Win98 weer vanaf de CDROM van WinXP op te starten, op F10 te drukken en vanuit de Recovery Console het commando fixboot te geven. Zie hiervoor ook [url=http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314058]de_link[/url] Succes, NoZtra.
  • Bedankt voor de reacties. Ik ga binnenkort Windows 98SE installeren.
  • Gewoon doen, 98SE is the best! Op 512 helemaal. Met nieuwe pc is xp onovertroffen!
  • Om met meer dan 384Mb performance te verbeteren i.p.v. te verslechteren, in de system.ini onder de [386enh] sectie de volgende parameter toevoegen: ConservativeSwapFileUsage=1
  • Hoi Ruud. Werkt dit echt? Ik dacht dat je aan Windows zelf niets moest veranderen omdat het standaard al goed ingesteld is en bovendien systeemafhankelijk is of het echt prestatieverhogend werkt. Ik ga het in ieder geval proberen en benchmarken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.