Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

SB 128 PCI en WinXP geluidsproblemen

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hoi,

  Heeft iemand ervaring met het volgende:
  Bij installatie van WindowsXP loopt het geluid niet meer lekker met een SB 128 PCI kaart. Het geluid klinkt 'choppy' en het lijkt af en toe wel alsof er ergens capaciteit te weinig is. Win2000PRO heeft dit trouwens ook. Het geluid klinkt "hakerig", vooral bij muziek afspelen (cd's) wen WAV/MP3 files. De volgende dingen heb ik al geprobeerd:
  - nieuwe SB drivers (helpt niet)
  - nieuw BIOS (AsusV266, helpt niet)
  - systeeminstellingen controleren (alles ok)

  Systeemconfiguratie is een athlon 1400 en 256 mb DDR, dus daar kan het niet aan liggen. HD is UDMA/33, zou toch ook voldoende moeten zijn.

  Het gekke is: onder 98 had ik geen problemen!

  Dus: driverprobleem?

  Heeft iemand ook deze ervaring?

  Thanx,
  Bart van Riel.
 • Ik heb hetzelfde probleem gehad, zowel met XP als met W2K. Ik had dan in het bijzonder het slecht afspelen van gewonen muziek cd's. Het was net of de CD speler bleef hangen en later de "verloren" tijd wilde inhalen. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat je in apparaatbeheer bij DVD-/CD-Rom-Speler de optie "Digitale cd-audio voor dit cd-rom-station inschakelen" juist UIT moet schakelen, dus zorgen dat dit vakje niet staat aangevinkt. Probeer dat maar eens. Bij mij was het probleem toen over. Succes ermee.
 • Ik heb ook problemen met de SB128 PCI. Vooral bij into's van bepaalde spellen. (Return to castle wolfenstein bv.) Vaak stopt het geluid dan gewoon. Maar in de spellen zelf is er geen enkel probleem. Heb ook al verschillende drivers geprobeerd enz.
 • Bedankt voor de reacties. Ik ben inmiddels een stap verder: het probleem treedt op als er iets op het scherm beweegt. En dan bedoel ik ook 'iets', maar het duidelijkst is het als je de volledig geanimeerde intro draait van WinXP (Veel geluid en beweging!). Dan treedt inderdaad het 'achteraan-hollen' probleem op. Ook in Media Player hebben de 'visualisations' dit effect. Ik ben er achter gekomen toen ik per ongeluk de media player minimaliseerde; dan houden ten slotte de visualisations even op en het probleem verdween spontaan!!!

  Bij afspelen van AVI/DIVX filmpjes is er geen probleem. Volgens mij ligt get dan ook aan DirectX. In ieder geval ga ik het eens proberen met een heel andere geluidskaart, een niet-SoundBlaster in dit geval want de SB16 PnP heeft hetzelfde probleem. Hou jullie op de hoogte.

  mvg,
  Bart van Riel.
 • Nog even ter aanvulling: ik heb een Geforce2 MX 400 (van het welbekende merk Pine…). Ik gebruik de nVidea drivers (laatste versie). Ik heb met een oude Riva 128 overigens ook even geprobeerd; daar trad het probleem niet op. Zoals gezegd denk ik nog steeds aan een DirectX probleem.

  mvg,
  Bart van Riel.
 • Ik ben er uit! De oplossing is nogal cru: koop een andere geluidskaart. Ik heb bij de plaatselijke goedkope computerboer een kaartje gekocht van 15 euro, met een Avance Logic chipset. Het geluid is op zich iets minder helder, maar de storing is weg!!!! Duidelijk een compatibiliteitsprobleem met de SB 128 (en SB 16 PCI).

  mvg,
  Bart.
 • dat heb ik ook. Ik ben erachter gekomen dat het komt door mijn gforce2 video kaart met
  nvidia detonator 28.32_win9x. driver
  als ik een oudere driver gebruik is het over maar dan staat mijn pc elke keer vast.Wie kan mij helpen
 • Hoi,

  Zie ook mijn aanvulling hierboven. Echt, andere geluidskaart is absoluut nodig!!

  Helaas…

  mvg,
  Bart.
 • Das interessant. Ik heb ook een Gforce 2. Zou het dan in de combinatie SB PC128 en Gforce2 zitten. Misschien met een andere video driver dan. Ga ik eens naar kijken.
 • Ik heb ook al zo'n beetje alle driverversies van geluids- en videokaart geprobeerd, maar dat hielp niet. Als jij wel een werkende combinatie vindt, post die dan even in de nieuwsgroep, neem ik 'm over.

  Succes!

  Bart.
 • Nee, het zit niet in de combinatie geluids- en videokaart. Ik heb hier een systeem met een Soundblaster PCI128 in combinatie met een MSI Geforce 2 MX 100/200 en dat draait ronduit perfect. Mijn probleem was het ingeschakeld staan van digitale audio-weergave bij de CDRom speler. Toen ik dat had uitgevinkt, was het probleem verholpen.
  De gestelde combinatie Geforce 2 beeldkaart en SB PCI128 geluidskaart kan dus wel.
  Volledigheidshalve hieronder de rest van mijn systeem:

  COMPUTER CONFIGURATIE TBV FORUMS

  Ter info, mijn computer bestaat uit de volgend onder- delen:

  AMD Athlon Thunderbird 1000 MHz Processor
  512 MB Geheugen
  MSI K7T Turbo Moederbord
  40 GB Samsung Harde Schijf
  MSI Nvidia GeForce MX-100/200 Videokaart
  Creative SoundBlaster PCI 128 Geluidskaart
  Webvox ISDN Modem
  Alcatel Speed Touch ADSL Modem
  52 Speed Lite On CD-Rom speler (Tevens CD speler)
  40/16/10 Speed Plextor CD ReWriter

  OS: Triple Boot: © Win98SE (d) W2K Pro (f) WinXP Pro

 • Dat vinkje ken ik, en dat stond bij mij dus niet aan. En toch trad het probleem op (ook als het WEL aanstond trouwens). Daar lag het dus niet aan. Let wel: ik heb het over een gForce MX 400, niet een 100 of 200. Zou kunnen schelen. In ieder geval is het sowieso verdacht dat het vervangen van een geluidskaart het probleem oplost. Zat het toch in de SB?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.