Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows ME en veranderingen in AUTOEXEC.BAT en CONFIG.SYS

Kantoken
6 antwoorden
 • Ik heb een probleem in Windows ME. Als ik mijn DVD-speler installeer maakt deze veranderingen aan in de autoexec.bat en config.sys. Als ik echter hierna opstart, zijn deze veranderingen weer weggehaald en ziet ME mijn DVD-speler niet. Nu weet ik welke regels tekst er moeten worden toegevoegd en las ik ergens dat de inhoud van beide bestanden in het register word geplaatst, maar kan iemand me vertellen waar ik deze kan vinden en of ik het kan veranderen?
 • Nee, de inhoud van autoexec.bat en config.sys wordt voor zover mij bekend [i:137d878c99]niet[/i:137d878c99] in de Registry geplaatst. Dat zou m.i. ook niet kunnen, omdat deze 2 bestanden worden geladen [i:137d878c99]voordat[/i:137d878c99] Windows wordt geladen. Zou dus zinloos zijn.
  En er is normaliter helemaal geen reden om je CDROM driver in autoexec.bat en config.sys te plaatsen. WinME zorgt zelf voor het laden van de nodige drivers. Je moet dus wel een heel exotisch geval hebben om het op deze manier te moeten doen. Kun je eens in [i:137d878c99]Veilige Modus[/i:137d878c99] opstarten en in Apparaatbeheer controleren of er misschien dubbele entries zijn die de herkenning van de CDROM door Windows tegenwerken?
 • De autoexec.bat en config.sys zijn wel degelijk te vinden in de registery. Helaas kan je hierin ook geen veranderingen aanbrengen.

  Mijn DVD speler is een Hitachi 2500, en wordt geinstalleerd via een .exe bestand en niet via de 'normale' .inf bestanden.
  Dit .exe bestand brengt wel degelijk veranderingen aan, maar zoals ik al gemeld had, deze verdwijnen weer nadat ik opnieuw heb opgestart.

  Ik denk dat het komt omdat er buiten Windows om veranderingen worden aangebracht. Ik kan het echter niet via de normale manier installeren (Systeem, en dan Update driver) omdat ik dus geen .inf bestand heb en er ook niet is voor het apparaat.

  Misschien kan iemand anders me helpen?
 • Ok, je hebt gelijk. Staat inderdaad in deRegistry omdat WinME daar anders mee omgaat dan Win98. Lees dit maar even door:

  [b:d305f85b76]How do I create an autoexec.bat or config.sys in Windows ME?[/b:d305f85b76]

  Windows ME features a legacy-free environment in which the IO.SYS does not process either the Config.sys or the Autoexec.bat file. However, these files are scanned for changes to environment variables that must be imported because the files contain various settings and preferences that configure the "global environment" for the computer during the boot phase and when you start a new MS-DOS Virtual Machine (VM).

  *Real-mode programs and drivers can no longer be loaded. Windows ME only
  supports environment values.

  If the autoexec.bat / config.sys are modified, when the computer is
  restarted or Windows is shutdown Windows will remove automatically any value
  that is not specified in the registry.

  To specify or edit values in the *autoexec.bat* the user must edit the
  following registry value:

  HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMcurrentcontrolsetcontrolsessionmanagerenvironment

  Within this key the user can modify pre-existing values that are currently
  defined in the autoexec.bat


  Kom je hier verder mee?
 • Ik zal het uitproberen. Ik zal eerst moeten kijken onder wat voor naam ik de driver erin moet zetten, maar ik ben nu in ieder geval een stuk verder.

  Bedankt!
 • Vroeger werd in de config.sys vermeld voor dBase-programmatuur FILES=125.
  In Windows ME komt hiervoor de regel PerVMfiles=125 in de system.ini file bij de Enhanced sector. Wellicht is meer mogelijk in de system.ini file aan te geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.