Vraag & Antwoord

OS Windows

fout afsluiten XP

4 antwoorden
  • Bij het afsluiten van XP komt er de foutmelding: irql is not less or equal. Ik weet, dat het een hardware- of softwareprobleem is, maar hoe kom ik er achter wat de fout veroorzaakt? Microsoft adviseert om alle hardware en software te verwijderen, maar dat is toch ondoenlijk? en XP opnieuw installeren, zoals ik net andere windows versies deed lukt ook niet.
  • Wat je kunt proberen is al je kaarten eruit halen, behalve de grafische kaart en dan opstarten en afsluiten. Is het probleem nu weg dan 1 voor 1 de kaarten toevoegen en starten/afsluiten. Op deze manier kun je kijken of er een kaart verantwoordelijk is. Verder je drivers nakijken, of deze gecertificeerd zijn en software nakijken op comtabiliteit. Groetjes, NoZtra.
  • Misschien adaptec esy cd creator erop gezet ???? Update halen bij roxio !!!
  • [quote:7834afdc5b] Op 18-04-2002 22:13 schreef Roodbont: Microsoft adviseert om alle hardware en software te verwijderen, maar dat is toch ondoenlijk? en XP opnieuw installeren, zoals ik net andere windows versies deed lukt ook niet. [/quote:7834afdc5b] Ondoenlijk of niet, soms is het de enige weg. Mijn Scanjet 5P drivers hebben ook schade aangericht, en onaangedaan maken met systeemherstel, heeft niet mogen baten. Aangezien ik problemen heb met al mijn printers, scanner en foto-apparaten, zal voor mij een nieuwe installatie toch wel nodig zijn. Alleen zal ik nu wat kritischer software toevoegen en systeemherstel gebruiken voor elk apparaat dat nu problemen laat zien. De door jou genoemde foutmelding is te zien als je bijvoorbeeld een CD-RW schijf in je apparaat hebt gestopt. Windows XP gaat dan zijn eigen Adaptec UDF leessoftware laden! Een kwestie van niet goed testen door Microsoft zou ik zo denken. Voor de rest kritisch kijken naar je hardware. En ook even kijken in je logbestanden. Vaak staat daar informatie, een waarschuwing of een foutmelding die je verder kan helpen. Windows XP stabieler dan 2000 of 98, dat kan ik dus zelf nog niet bevestigen. En of die systeemherstel afdoende werkt, daar ga ik binnenkort merken, als mijn Seagate schijf (gerepareerd) terugkomt of wordt vervangen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.