Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

dualboot programma's overschrijven

None
5 antwoorden
 • Op mijn c: loopt Windows Me, op mijn D: XP.
  Nu wil ik office, outlook e.d. die onder Me zijn geinstalleerd ook onder XP laten draaien.
  Belangrijk indeze is OUTLOOK die dezelfde instellingen moet hebben, zodat ik in XP en Me de email kan ophalen.
  Ik gebruik ook Norton Antivirus. Moet ik die ook helemaal opnieuw installeren onder XP????
 • Je zult elk programma in principe opnieuw moeten installeren onder XP.
  Waarom?
  Omdat
  1) de meeste programma's bibliotheken opslaan in de map /windows en dus in die map die bibliotheken verwachten
  2) de meeste programma's passen het register aan. XP gebruikt uiteraard niet het register van ME.
  3) een aantal programma's willen het liefst op C: staan.


  Wat je kunt trachten is om bij de herinstallatie van de applicaties de applicatiemap op de ME-schijf te gebruiken, om zo ruimte te besparen.
  Let wel: niet elk programma is hier van gecharmeerd. Vooral Outlook Express moet je niet op deze manier installeren, en ook StarOffice heeft er moeite mee als het programma op verschillende manieren wordt benaderd.

  Om je mail op beide systemen te kunnen binnenhalen en op beide systemen te kunnen lezen moet je in XP de mailbox opgeven die op de ME-schijf staat.
  Of dat in OE zelf kan weet ik niet, het kan wel vanuit het register geregeld worden.
  Het overnemen van de instellingen is een kwestie van het kopieren van de configuratiebestanden van ME naar XP.
  Maar ook hier geldt: veel configuratie staat mogelijk (ook) in het register, en daarnaast is OE niet de meest eenvoudige applicatie om de configuratie te kopieren.

  Andere oplossing is om vanuit ME de instellingen te exporteren naar bijv. Outlook of Exchange, en vervolgens vanuit XP die instellingen te importeren.

  Succes,

  Max
 • Als je WinXP hebt geïnstalleerd, bekijk dan eens even de [b:6a4cd91168]Files And Settings Transfer Wizard[/b:6a4cd91168] die in System Tools staat. Hiermee kun je een hele serie instellingen over laten zetten van Win9X naar WinXP. Je moet dan inderdaad wel het programma eerst installeren, maar de [i:6a4cd91168]instellingen[/i:6a4cd91168] (en daar gaat het jou toch om) kun je door de Wizard laten doen.
 • Beste Binary
  Inderdaad wil ik dezelfde instellingen gebruiken, met name wat betreft Outlook, want ik kan niet dezelfde berichten zien in Me en XP.
  Maar ik wil ook Me blijven gebruiken.Wordt met jouw oplossing niet alles overschreven, zodanig dat outlook met Me niet meer te gebruiken is?
 • Nee, natuurlijk niet! Alleen worden alle instellingen gekopieerd en in WinXP geïmporteerd. Je kunt in Outlook (Express) zelf aangeven waar bestanden worden opgeslagen. Als je in beide Windows dezelfde lokatie gebruikt (dwz op een aparte partitie), dan kun je je email ook vanuit beide systemen benaderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.