Vraag & Antwoord

OS Windows

Zo weinig mogelijk bestanden in gebruik tijdens defraggen?

Anoniem
knopper
6 antwoorden
 • Hoe krijg je dit voor elkaar. Ik heb Speed Disk van Symantec maar daar zijn altijd nog bestanden in gebruik. Moet ik het in veilige modus doen? Of kun je tijdelijk de rechten v.d. bestanden veranderen zodat je ze wel kunt defragmenteren?

  Is niet een heel belangrijke vraag maar ben benieuwd.

  Alvast bedankt!
 • Tijdens defragmenteren moeten er inderdaad zo weinig mogelijk programma's actief zijn. Meestal zijn explorer en systray de gebruikelijke. Het is inderdaad slim om het in veilige modus te doen (doe ik ook altijd) om dan zoveel mogelijk activiteit te verhinderen.
 • Ik gebruik trouwens Win XP


  Bedankt voor de reactie
 • Ik heb ook XP en Speeddisk,bij mij gaat het gewoon op de achtergrond tijdens normaal gebruik.Heb je wel de laatste update?
 • [quote:8352a3cb59]
  Op 21-04-2002 20:46 schreef MGSpecial:
  Ik heb ook XP en Speeddisk,bij mij gaat het gewoon op de achtergrond tijdens normaal gebruik.Heb je wel de laatste update?

  [/quote:8352a3cb59]

  Bedankt, maar daar gaat het niet om.

  Ik wil gewoon dat [b:8352a3cb59]alle[/b:8352a3cb59] bestanden gedefragmenteerd worden.
 • Ik neem aan dat je bedoeld dat je Speeddisk wel lekker loopt, maar dat hij enkele bestanden niet kan defragmenteren?

  Voor sommige bestanden is dat heel normaal: deze hebben juist als eigenschap staan dat ze nooit van plek mogen wijzigen (zodat een programma altijd weet waar deze bestanden zicht bevinden). Dat is dus niet te wijzigen, dan werkt het programma wat naar deze bestanden zoekt niet meer.

  Het enige dat je kan doen om deze bestanden netjes achter de rest van je bestanden te zetten is: achterhalen welke bestanden dit zijn, door welk programma deze worden gebruikt en dan dit programma de-installeren. Speeddisken en daarna het programma weer installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.