Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

meerdere vragen winxp pro??

Binary
5 antwoorden
 • ik heb 5 dagen geleden een packard bell gekocht met voorop geinstaleerd windows xp home editie,thuis gekomen en aangesloten werkte internet niet goed en kon geen updates uitvoeren,ook zat een fout in windows zelf ,kreeg er elke keer weer melding van,nu wou ik format c: doen maar dat lukte niet omdat het op ntfs stond,dus een probleem erbij,de pc bestond uit een 19gig hd,maar bleek maar 16,5 te zijn,na de partities nagekeken te hebben bleek dat maar 16,5gig gepartioneerd stond en een niet gepationeerde ruimte beschikbaar was van 2110 mb,vreemd waarom ze dat gedaan hebben,tewijl de totale schijfruimte 19093mb is,nu wou ik het proberen met quick restore alleen bij de pc zat een rode diskkette[recovery disk]lees de instukties voor dat u verder gaat[leuk waardan]geen boekje, geen readme file,tis leuk als je dan ook weet wat je moet doen, verder zat er geen quickrestore cd bij,wel heb ik bij het starten van de brandersoftware[bijgeleverd]3 cd,s moeten maken die je nodig was bij quickrestore,maar die dingen laden niet uitzichzelf en ook geen install,dus wat moet je ermee,weet iemand hier de oplossing voor ,goed dat was dus de aanschaf van een nieuwe pc,geen winxp home cd,geen drivers cd,s,niets van dat alles ,,ja wel een pakket van zo,n 3 cdroms, hoe leuk als packard bell wel niet werkt en 6 disney cdrommetjes voor de kids[leuk] als je die dan ook maar hebt??nu heb ik een update uitgevoerd naar winxp pro geleend van een [vriend] dus alles overschreven,3,5 gig gebruikt van de schijf,is dat niet een beetje veel voor windows,de geavanceerde opties voor beeldscherm zijn nu verdwenen[geen drivers]hoe kan ik weer normaal die windows xp verwijderen dus met gewoon een opstart diskette en de totale schijf benutten en dan windows op een kale schijf installeren,en de juiste drivers er bij opzetten,bij de verkoper van de pc krijg ik ook geen antwoord[alleen van]meer zat er niet bij….please help…thanks,,vedion.
 • Simpel: opstarten met de WinXP Pro CDROM (die moet bootable zijn). Dan in het scherm waarin de partities worden aangegeven met D (=Delete) de bestaande partitie(s) verwijderen. Daarna met C (=Create) één of meer partities aanmaken NTFS of FAT32. Pas op: als de partitie groter is dan 32 Gib, dan kun je niet voor FAT32 kiezen. Daarna kun je opnieuw installeren.
 • Op die 2 Gig die je mist staat waarschijnlijk je recovery spul. En die rescue disk zal daar wel gebruik van maken.

  Maar dit weet ik niet zeker, ik koop/heb geen PBs.

  Zorg er oevrigens voor dat je weet wat voor HW je hebt en download de juiste drivers voordat je begint met een schone installatie.


  _________________
  In a world without fences, who needs Gates?

  [ Dit bericht is bewerkt door: Wim Sturkenboom op 2002-04-22 14:13 ]
 • Inderdaad, alle grote merken zoals IBM, compaq, en ook Pak en hel, hebben een ander contract met MS dan voorheen. Er worden dus geen CD-roms meer meegeleverd met het (OEM) OS erop. In plaats daarvan maken ze een 2e partitie (vaak hidden) met de herstel gegevens erop. Deze zou ik dus te allen tijde laten staan. Anders heb je zometeen geen besturingssysteem meer althans geen XP home.

 • dank jullie voor jullie antwoord,ik ben alweer wat stappen verder gekomen,het blijkt dus zo te wezen dat op die niet gepartioneerde van 2 gig inderdaad winxp home staat,ik heb ook even gebeld met de helpdesk,de recover diskette moet ik gebruiken om alles weer alleen in origenele staat te krijgen,alleen als ik de diskette er in doe en opnieuw opstart,start hij gewoon windows op en niet de diskette[moest ik veranderen in de bios][helpdesk]dat hij de diskette laad en niet de c schijf of cdrom drive,maar van het bios heb ik niet zoveel verstand en ga daar ook niet zo 123 wat in veranderen als ik f2 toets krijg ik het bios wel te zien maar weet niet hoe ik dat moet veranderen als ik het zo kan krijgen dat hij de diskette opstart wijst de rest voorzich zij de helpdesk tenminste,weet misschien iemand van jullie hoe ik dat kan veranderen,zonder verdere problemen,ja ja ik weet het ,maar ik ben ook maar een beginner,alvast bedankt..vedion

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.