Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

aanmelden op netwerk met XP

Aerypton 2
7 antwoorden
 • Sinds kort ben ik aan het experimenteren met XP in een netwerk met een domein. De bedoeling is dat met tijd en wat ervaring ik alle pc's op school voorzie van XP.

  Alleen duurt het zo ongelooflijk lang vooraleer een pc aangemeld is. Eenmaal aangemeld blijft het veel stabieler dan win98, wat met leerlingen die overal aan prutsen een must is!

  Mijn vraag: Kan die aanmeldingstijd ingekort worden (door bijvoorbeeld enkele optionele acties niet te laten uitvoeren)? En zoja, hoe doe ik dat?

  Vriendelijk bedankt!
 • Wat voor server gebruik je inje netwerk?? De aanmeldingstijd kan ook aan de verwerkingstijd van je server liggen. Er kunnen namelijk aanmeldscripts uitgevoerd worden die het aanmelden vertragen.
  Kijk anders eens bij msconfig wat er allemaal gestart wordt op de pc met win xp
 • Windows2000 Server.

  Ik veronderstel dat het bij de client ligt, aangezien de pc (eenmaal hij de gebruiker "kent") vrij vlug overschakelt van "persoonlijke instellingen laden" overschakelt op "persoonlijke instellingen toepassen".

  Als ik kijk naar de systeemconfiguratie bij procedure, staat alles aangevinkt, bij System.ini, Win.ini, boot.ini, services en opstarten. Aangezien bij algemeen aangegeven wordt dat hij alle apparaatstuurprogramma's en services moet inladen, laad hij ze allemaal…
  Moet ik daar kiezen voor diagnostisch opstarten (enkel de elementaire laden)?

  Aerypton
 • Er kunnen gewoon [i:c20c29c4bf]teveel[/i:c20c29c4bf] oorzaken zijn om daar in zijn algemeenheid iets van te zeggen. Zit je nog in een testomgeving (weinig belasting)? Hoe worden IP-adressen toegekend? Worden er ook user- en machine policies gebruikt? Roaming profiles? Active Directory? Zomaar een paar vragen die invloed kunnen hebben, maar er zijn talrijke meer. Ik zou je zonder meer aanraden om een boek over dit onderwerp aan te schaffen om de stappen voor troubleshooting uit te voeren. Daarmee kom je warschijnlijk heel wat sneller achter de mogelijk oorzaak. Dat geld moet je er maar voor over hebben in zo'n situatie.
 • Ik heb onlangs zo'n boek aangeschaft over windows2000 Server. Heb nog niet zoveel tijd gehad om dat eens deftig door te nemen, maar mijn eerste indruk was: shit, das moeilijk!

  En ik ben nogthans wel gewoon moeilijke boeken in mijn handen te hebben…

  Maar we gaan er ons nog maar eens doorheen worstelen, hé! :smile:
 • Controleer ook eens welke protocollen er gebruikt worden. Ook dit kan tijdsvertragend werken.
  Verder is het misschien verstandig je IP-address te laten verkrijgen dmv een DHCP-server. Hier kan je alles mee laten geven, DNS-server, default-gateway etc.
  Op een later moment kan je dan met OU's (soort proifiles) gaan werken en wordt het eea beheerstechnisch een stuk eenvoudiger.
  Succes
 • Ja hallo! Stap voor stap…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.