Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartproblemen onder Win SE, ME en XP!

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb een systeem in okt.'01 aangeschaft:
  Asus P4B, pentium 4 1,5 Ghz, 512 Mb geheugen, Aopen-CD-RW CRW2040, Pioneer DVD-116, 3D Prophet 4500 Tv-out, SB Live!Value, HSF-modem, Hansol NV1500 scherm, Realtek ethernetkaart. Zowel onder SE,ME en XP start de computer ontzettend langzaam op en is instabiel (blauwe schermen, alg.beschermingsfouten bij b.v. Nero-cd)na SE en ME werd mij geadviseerd XP aan te schaffen, omdat dit stabieler zou zijn, maar bij het opstarten v.d. comp. doet ie er soms 12keer over voordat ik uberhaupt iets kan doen met mijn comp., soms herkent ie de harde schijf niet meer, comp. uitzetten en weer van voorafaan beginnen, alle updates geinstalleerd, ook drivers voor XP gedownload, maar dit blijft zo. De comp. heb ik nu tig keer weggebracht naar de comp.zaak, nu hebben ze win 98 Se wederom geinstalleerd en doet de comp. er ongeveer 3-4 minuten om op te starten, krijg eerst 2x win-scherm, daarna een zwart scherm en na verloop van tijd start ie op, bij installeren v.software loopt ie vast als er opnieuw opgestart moet worden en soms beland ik in het bios en is de boodschap dat de processorinstelling niet goed is, maar daar is niets aan veranderd. Wat is hier toch mee aan de hand? Memt86 leverde niets op.
  Alle suggesties zijn zeeeeeer welkom, bedankt alvast Tonnie
 • Controleer eens het voltage van de voeding en de temperatuur van de CPU. Dat kan waarschijnlijk in de BIOS.
 • Je hebt klaarblijkelijk nog garantie, dus eigenlijk hoort de leverancier dit op te lossen! Als je wel zwelf wilt (en mag) sleutelen, dan zoveel mogelijk hardware ontkoppelen en daarna kijken of het probleem blijft. Kun je in elk geval dingen uitsluiten.
 • Na doorlezen van andere topics blijkt het niet aan de temp. v. e.e.a. te liggen, en ja
  ik heb nog garantie maar het terugbrengen levert niets op, er wordt gezegd hij is nu zwaar getest maar wat dat inhoudt geven ze geen antwoord op of de desbetr. persoon is er niet etc. Ga dus maar beginnen met het loskoppelen van hardware om te kijken of het daar aan ligt en installeer tevens XP want e.e.a. maakt niet uit omdat de overige win-versies hetzelfde vertonen maar vrolijk word je er niet van, denk je ik koop een comp. bij een plaatselijk bedrijf maar ze zijn als de dood dat er b.v. een andere harde schijf o.i.d. in zou moeten want dat kost ze geld maar ik weet een ding ik koop daar dus nooit meer iets!
 • Misschien formateren en een hele schone installatie van XP, misschien helpt dat want anders zou ik het ook niet meer weten.

  GREETZ Stefan
 • Als het niet aan de temperatuur ligt, zou het wellicht een brakke geheugenmodule kunnen zijn. Die kan ook zorgen voor een zwaar instabiele toestand.

  Hoe weet je trouwens dat het niet aan de temperatuur ligt? En staat idd het voltage voor je Proc. niet te laag. Het probleem wat je schetst kan trouwens niet anders dan een hardware probleem zijn, omdat het zowieso met ieder winversie gebeurt.

  Een opsomming voor de duidelijkheid. Het kan liggen aan:

  Geheugenmodule kapot
  Moederbord kaduuk
  belabberde BIOSversie van je Mobo (onwaarschijnlijk, maar je moet in principe niets uitsluiten)
  Processor gaar (ook onwaarschijnlijk)
  Te laag voltage voor een van de onderdelen, meest waarschijnlijk je processor of het geheugen (als daar al een instelling voor te vinden is)

  Inderdaad is aan de winkel de taak om dat ding eindelijk eens op orde te maken, ze hebben je immers een niet fatsoenlijk apparaat verkocht. Anders moet je eens bij de consumentenbond aankloppen; als dat ding ECHT al zo vaak is weggeweest en steeds niet naar tevredenheid is gerepareerd, dan heb je onderhand recht op een nieuw en correct functionerend systeem.

 • Ik sluit me aan in de rij. Schrijf zo snel mogelijk per aangetekende brief een verslag van wat er allemaal is gebeurd naar de verkoper van dit apparaat. Laat ze weten dat je niet akkoord bent en stel een tijdslimiet waarin het probleem opgelost moet zijn. Geef aan dat je anders (Consumentenbond, Radar, Computer Totaal) op de hoogte gaat stellen. En doe dat vervolgens ook. Een nieuwe PC hoort goed te functioneren, dus sta daar dan ook op.
 • Hier de spec.'s van mijn temperatuur:
  MB temperature 42 graden C/107.5 F
  CPU temperature 54,5 graden C
  CPU fan speed: 4354 RPM
  Vcore voltage: 1,74V
  +3.3V voltage: 3.31V
  +5V voltage: 5.13V
  +12V voltage 11.97
  Ik heb het geheugen met Mem86 getest, kwamen geen fouten naar voren. Ga v,.'t weekend e.e.a. verder uittesten aan de hand van bovenenoemde tips. Heb ook van een collega Sisoft Sandra gekregen om te kijken of ik hiermee iets kan ontdekken. Bedankt alvast voor de tips. Als ik er dan niet uitkom stel ik de leverancier verantwoordelijk maar je wilt graag met je comp. aan de gang en als ie iedere keer een week tot anderhalve week weg is schiet het ook niet op.
 • Het langzame starten kan liggen aan het feit dat je een netwerk-kaart gebruikt. Als je PC niet is aangesloten op een netwerk en een IP-adres moet krijgen van een server, kan het lang duren voordat er wordt doorgestart.
  Geef je netwerk-kaart in dat geval een vast IP-adres en kijk of het langzame starten over is.

  Dit staat verder los van je instabiliteits problemen.
 • Ik herken de frustratie. Ik heb ook net een nieuw monster, en de 2e dag heb ik hem al terug gebracht. Blijven hangen niet meer willen opstarten etc. Ik dacht dat het aan winXP lag, dus win98 er op laten zetten. Na 1 1/2 week werd ik er echt ziek van, weer dezelfde problemen. Ik heb de winkel gezegd, dat het waarschijnlijk aan MoBo of geheugen lag, en gevraagd om deze te testen of te vervangen. Ze hebben nieteens getest maar gelijk vervangen en nou draait de PC als een trein. Zo kan het dus ook. Bij jouw probleem was mijn 1e gedachte zit de koelvin wel goed en vlak op de processor en is die groot en sterk genoeg. Dus laat je MoBo eens vervangen voor een andere en het geheugen en kijk dan of de problemen weg zijn. Je hebt tenslotte garantie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.