Vraag & Antwoord

OS Windows

[Ghostscript]Hoe print ik naar een file?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik ben bezig met het schrijven van mijn afstudeerverslag in Open Office omdat ik dit een fijner pakket vind dan MSOffice en ik graag dwars ben. Nou wil ik omwille van competabiliteit mijn verslag naast in het native OO formaat .sxw ook een PDF versie of ghostscript versie hebben ofzo. Ik weet dat ik kan converteren naar Word formaat en dat gaat ook wel prima, alleen zit ik dan nbog steeds met Fonts etc. Mijn redenatie was dat met een Postscript/Ghostscript/PDF formaat dat font er helemaal niet meer toe doet, omdat het er dan "ingebakken " zit. Zit ik er helemaal naast of neit?

  Kan iemand mij ook duidelijk uitleggen hoe ik te werk moet gaan? Ik heb thuis Ghostscript 7.04 geinstalleerd icm Ghostview. Daarnaast beschik ik over een Lexmark Z51 printer en een HP Laserjet series II Bak. Moet ik alsnog een extra printer installeren om bij het printer naar file een juist formaat te krijgen? Ghostview geeeft namelijk te kennen dat het .prn bestand dat Word bv,. genereerde waarschijnlijk PCL was en dat ie daar niks mee kon. Vervolgens nog wat pop-up schermpjes en klaar, maar geen document.

  Hier op m'n afstudeerplaats staat er een HP laserjet 8100 PS tot m'n beschikking, waar ik wel kan printen naar file. Het zijn echter 8 pagina's (ben nog niet zover :grin: ) maar alleen de eerste 3 zijn te zien, bij de rest regent het errors.

  Resumerend:

  Wat heb ik nodig en hoe ga ik te werk om in onder windows vanuit OO een Postscript bestand of iets dergelijks te maken, wat ik later kan omzetten naar PDF (hoe?)


  By the way, ik heb al gesearched, maar alles stond onder Linux… Leek me niet handig om daar in een topic verder te gaan, vandaar deze vraag hier.
  ________________
  "Equal opportunity means everyone will have a fair chance at being incompetent."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-04-25 11:34 ]
 • Ik weet het niet, maar heb je hier misschien iets aan.

  Succes.
 • Mmm, ziet er leuk uit, maar dat bedoel ik eigenlijk niet (dan zou ik natuurlijk ook iest van Adobe Acrobat kunnen kopen natuurlijk) Ik wil dus graag freeware.
 • Omdat ik arrogant genoeg ben om m'n eigen topic omhoog te schoppen:

  Wie legt mij uit HOE ik tekstverwerker bestand (liefst vanuit Open Office Writer, maar Word kan ook) naar een file print zodat ik deze later kan omzetten naar bv. een PDF bestand met Ghostscgript?

  Moet ik daarvoor een Ghostscriptprinter installeren en deze selecteren wanneer ik naar een file wil printen? En zoja, welke is dan de beste keuze? (Ik neem aan dat dat ding niet fysiek aanwezig hoeft te zijn?)
 • Nu staat er geheel toevallig in de ComputerTotaal van deze maand een artikel hierover. Hierin wordt vanuit een willekeurig dokument met een dummy PostScript Printer (de QMS ColorScript 230v2011.22) dmv printen naar bestand een PRN bestand gemaakt en hiermee weer een pdf-bestand via http://relic.geo.uu.nl. Is dat iets voor jou?

  [ Dit bericht is bewerkt door: Binary op 2002-05-02 17:37 ]
 • Volgens mij kun je iedere willekeurige Postscriptprinter(driver) installeren en die printer naar FILE/BESTAND laten printen door hem in de Printereigenschappen niet aan LPT1 ofzo te hangen, maar aan FILE/BESTAND. Wat je dan maakt is ALTIJD een Postscript-bestand en dat kun je met Ghostview bekijken of met Adobe Acrobat. Welke tekstverwerker en zelfs wel programmain het algemeen je hiervoor gebruikt maakt geen verschil.

  mvrgroet Edmond
 • Heren, alvast bedankt voor de info!

  Binary: Ik moet toch die C!T weer eens ter hand nemen, want ik geloof dat ik die blz. gemist heb. Weet je ook uit je hoofd welke? Dat ik het uiteindelijk on-line kan laten "vertalen" wist ik al, al is die site die je noemt momenteel voor mij niet bereikbaar.

  Edmond: Ik had iid al zo'n vermoeden, maar na het installeren en selecteren van een HP laserjet 6 PS rpinterdriver krijg ik vervolgens een "half complete" uitvoering van het bestand onder ghostview (zowel vanuit Word als OO Writer). Er zitten kennelijk nogal wat bugs in. Vandaar de vraag welke printerdriver het meest geschikt is.

  Iemand ervaring met deze printerdriver?:

  http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=1297

  Of interpreteer ik "printerdriver" hier verkeerd?


  Mmm, de nederlandse versie lijkt niet te werken, maar de engelse versie doet het prima voor zover ik kan zien. Voorlopig lijkt het dus opgelost. Iig bedankt voor de info nogmaals…

  _________________
  "Equal opportunity means everyone will have a fair chance at being incompetent."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-05-03 15:01 ]
 • Het artikel staat in de C!T van mei, blz 74 als eerste artikel van de Tips en Tweaks.
 • Mijn dank is wederom groot!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.