Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

oobe en XP (il)legaal

rh.vorwald
3 antwoorden
 • In de laatste CT! staat in de rubriek "15 Toptips" onder nr. 4 hoe je kunt controleren of je XP-versie legaal of illegaal is.
  Sinds kort heb ik een brandnieuw systeem, heb dat netjes (kan ook niet anders) aangemeld/geactiveerd; kreeg vervolgens een probleem en moest het systeem na een "fabrieksherstel"-procedure opnieuw aanmelden c.q. activeren.
  Alles werkt naar behoren, maar bij het intikken van de in de tip gegeven opdracht
  "obbe/msobee/a" krijg ik de melding dat windows het bedoelde bestand niet kan vinden.
  Ga ik vervolgens naar de map waarin het bewuste obee-bestand staat en executeer ik bestanden die daar verband mee houden, dan krijg ik de melding dat de bestanden voor aanmelding bij het internet zijn beschadigd en dat de aanmelding is afgebroken.
  M.a.w. het venster als afgdrukt in de genoemde rubriek op XP is geactiveerd verschijnt niet meer en dat geeft me toch een vervelend gevoel… want ik heb alle keurig netjes legaal aangekocht.
  Na de eerste aanmelding heb ik dit scherm echter wel gezien.
  In de hoop dat iemand mij met advies kan en wil dienen, wacht ik bijvoorbaat hartelijk dankend, nadere berichten hierover af.
  RHV.

  [ Dit bericht is bewerkt door: rh.vorwald op 2002-04-25 20:00 ]
 • Als het systeem niet geactiveerd zou zijn, dan zou je om de haverklap een ballonnetje te zien krijgen dat je aanmaant om te activeren. Dus dat zou eigenlijk geen probleem mogen zijn. Je kunt in elk geval proberen om de system-check uit te voeren door Start > Uitvoeren > [b:62f905de09]SFC /scannow[/b:62f905de09] > OK.
 • Je schrijft "obbe/msobee/a" maar ik neem toch aan dat je "[b:dfc6a0341f]oobe/msoobe /a[/b:dfc6a0341f]" bedoelt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.