Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

meerdere partities tijdens installatie XP

None
5 antwoorden
 • Tijdens de installatie van windows XP Home Edition wil ik 5 partities (NTFS) aanmaken.

  Hoe doe ik dit?

  Hoe groot moet de C-partitie zijn voor de installatie van windows XP ?

  Kan Fdisk overweg met NTFS?
 • Ja, je kunt in het scherm waar je eventueel bestaande partities worden getoond met de cursor staan op [i:e12dcca763]Ongepartitioneerde ruimte[/i:e12dcca763]. Met C (Create) kun je een nieuwe partitie aanmaken. Als je bv 5000 opgeeft als grootte, dan blijft er ruimte over die je later weer kunt kiezen. Geeft als bestandssysteem NTFS op. Hierna kom je weer in het 1e scherm. Voor de WinXP installatie zou in kiezen voor zo'n 5 - 10 Gib (dus 5000 of 10000 opgeven). Iets groter of kleiner mag natuurlijk ook. Zeker als je programma's op een andere partitie installeert hoeft het niet echt zo groot. Fdisk kan eigenlijk niet met NTFS overweg. Verwijderen gaat meestal nog net, maar meer ook niet. Maar met de WinXP CD gaat dat ook prima.
 • [quote:045e9f1d17]als je met het installeren en partitie aanmaakt voor XP van 2gb kun je later als XP geinstalleerd is met schijfbeheer de rest van de schijven aanmaken.
  Op 26-04-2002 10:44 schreef taalkring:
  Tijdens de installatie van windows XP Home Edition wil ik 5 partities (NTFS) aanmaken.

  Hoe doe ik dit?

  Hoe groot moet de C-partitie zijn voor de installatie van windows XP ?

  Kan Fdisk overweg met NTFS?

  [/quote:045e9f1d17]
 • Het klopt inderdaad dat dat ook later kan, in Schijfbeheer. Maar die 2 Gb, dat is toch een grapje, is het niet? Dat komt gevaarlijk dicht bij de minimale eis voor WinXP en is wat mij betreft absoluut te weinig om te werken. Zelf als je alles op andere partities installeert, dan nog heeft WinXP meer ruimte nodig.
 • Tijdens de installatie, voordat windows-xp geïnstalleerd wordt op de geselecteerde partitie kun je aangeven hoe groot elke partitie wordt en hoeveel partities je aanmaakt.

  Tijdens de installatie moet ik dus goed lezen.

  Als windows opstart en je daarna via verkenner naar de andere partities gaat kun je deze formatteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.