Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nero 5.5.76 en XP

pjgroot
10 antwoorden
 • Zojuist Nero 5.5.76 gekocht vervolgens de goede drivers geinstalleerd ( HP 8210eUSB externe brander ) voor XP

  Nu start ik Nero op en krijg ik de wizzard, vervolgens weigert Nero om een cd te copieren ( verschillende geprobeerd ) Hij gooit de lade open en vraagt om een lege cd.

  Vervolgens heb ik de laatste update gedownload bij Nero versie 5.5.80 geinstalleerd en vervolgens ziet hij de brander niet meer geeft alleen een image device in het scherm weer.

  Heb hier bij Nero nog niets over kunnen vinden, weet iemand raad voordat ik in moeilijk engels een mail naar Nero stuur?????
 • In Windows XP wil het wel eens helpen om ASPI drivers te installeren, omdat niet alle schrijvers in een keer worden ondersteund. Ik heb ze in een zip van 249 kB op mijn PC staan. Mail me ff, dan stuur ik ze wel op.
 • zet het brander progg van xp eens uit.
  ga op de drive staan dan ?rechter muis click.
 • Het XP branderprogramma had ik ook al uitgeschakeld op de manier die Edmond Varwijk enige tijd geleden heeft beschreven. blijft over de drivers.

 • - VIA Servicepack downloaden en installeren
  - Windows cd brandersoft. uitzetten
  - Win ASPI drivers downloaden en neerzetten in /windows/system32/

  dat eerste is belangrijkste
 • Misschien een domme vraag, maar waarom die 'goede drivers' geinstalleerd. Wat is hun nut (ja hardwareherkenning)? Herkent XP niet zelf die externe drive/brander en maakt Nero er dan niet direct al een brander van? Ik heb geen ervaring met externe/usb cdbranderd, dus ik roep maar wat (doe ik mijn hele leven al en brengt me redelijk ver :wink:

  groetjes Edmond
 • Herkenning van de brander heeft te maken met VIA service pack.
  Heb dit probleem op Windows 2000 gehad, na nieuwste VIA sp. herkende nero hem wel..
 • Klinkt als de goede tip! Maar dan gaan we er wel van uit dat hij een VIA-chipset on board heeft. Controleer dat wel even, anders kan de installatie van die VIA-4-in-1 drivers wel eens rare gevolgen hebben.

  groetjes Edmond
 • Geachte forum gangers,

  De Nero versie 5.5.76 herkend de brander wel,maar weigerd te branden. zoals ik al eerder heb beschreven. NA UPGRADEN VAN DE NERO VERSIE NAAR 5.580 WORDT MIJN BRANDER HELEMAAL NIET MEER HERKEND. Windows XP herkend de USB brander ook na installatie van de HP XP drivers ( met het beperkte XP brandprogramma werkt het prima.

  Het uitschakelen van het XP brandprogamma maakt niet uit.
 • Weet niet hoe het is met USB-branders, maar interne branders hebben in elk geval een aspi-layer nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.