Vraag & Antwoord

OS Windows

XP-Pro wachtwoord weg na overgang domein->werkgroep?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik ben ingelogd als administrator in XP pro op mijn werklaptop. Wilde overschakelen van een domein naar een werkgroep voor mijn thuisnetwerk en herstarte de computer.
  Ineens kent XP mijn (administrator) wachtwoord niet meer. Geeft foutmelding in de trant van "…make sure User name and domain are correct..", maar ik kan uiteraard het domein niet meer instellen…
  Wie heeft hier een uitweg voor?

  [ Dit bericht is bewerkt door: photon op 2002-04-28 12:16 ]

  [ Dit bericht is bewerkt door: photon op 2002-04-28 17:18 ]
 • Je was ingelogd in het domein als administrator (lokaal of domein) en wilde toen de pc omzetten naar een werkgroep, en toen je dat gedaan had en reboote, kwam je er niet meer in?

  De authenticatie van de administrator in het domein verloopt via de pdc. Die had dat gedaan, daardoor zat je in het domein. Toen zette je de pc om van domein naar werkgroep, daarbij komt de authenticatie via het domein te vervallen. Lokaal zou dan gewoon je wachtwoord moeten staan. Maar ik moet zeggen, ik heb er in omgekeerde richting zelf ook wel eens mee zitten knoeien en de enige mogelijkheid toen was via een andere pc inloggen in het domein. Maar hoe je dat nu moet regelen, ik zie het niet direct.

  mvrgroet Edmond
 • Ik was inderdaad ingelogd onder het domein, maar wel offline (dus niet aan het netwerk hangende). Nu ik het heb ingesteld als werkgroep is de mogelijkheid om domein of locaal te kiezen verdwenen…
  Nu kom ik dus gewoonweg niet meer voorbij het aanlog scherm.
  Is er misschien een standaard wachtwoord voor administrators in een werkgroep omgeving voor WXP?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.