Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

w95 installeren zonder 3.5'' inch station

Anoniem
Sjoerd Boerhout
8 antwoorden
 • ik heb op een oude 486 windows 3.11 staan en ik vertrouw erop dat windows 95 daarop zal werken. ik zou graag de schijf formatteren en dan windows 95 erop zetten, maar het probleem is dat er geen diskette station in zit, wel heeft hij een CD-ROM station.
  Hoe moet ik dan de schijf formateren en vervolgens windows 95 vanaf de CDROM erop zetten, zonder enige hulp van een diskette station?
 • Harde schijf in een ander systeem zetten, systeembestanden erop zetten (in dos met het commando 'sys' geloof ik), de inhoud van de cdrom kopiëren en dan de harde schijf weer in de 486 zetten.

  BTW: een diskettestation kopen of er eentje uit een ander systeem halen werkt misschien simpeler.
 • hmm zou kunnen, maar ik heb absoluut geen ervaring met pc's uitelkaar halen enzo.
 • je kan simpel win95 over win3.11 zetten.
 • Het is in principe heel simpel, mits je nu naar DOS kunt gaan met CDROM toegang. Als dat zo is, dan kun je in DOS je schijf formatteren, en direkt daarna (dus zonder te herstarten) de map WIN95 vanaf CDROM naar de harde schijf te kopiëren. Dat kan door eerst een map te maken ([b:9ed9311700]md win95[/b:9ed9311700]) en de installatiebestanden daar naartoe te kopiëren ([b:9ed9311700]copy x:win95*.* c:win95[/b:9ed9311700]). Daarna naar deze map gaan ([b:9ed9311700]cd win95[/b:9ed9311700]) en de setup starten. Je hebt nu cd CDROM niet meer nodig omdat alles op harde schijf staat.
 • Hoe groot is je harde schijf? Is die kleiner dan 200 MB dan weet ik niet of het gaat lukken. In theorie past de boel op 100MB, maar ik had voor de tijdelijke bestanden toch echt wat meer nodig. ALs je dan ook nog zo'n 50 MB aan bestanden van WIn95 erbij plaats om te installeren?
  Verder hoop ik dat je tenminste 16 MB geheugen heb. 8MB is geloof ik het minimum, daar kom je vanzelf achter.

  Wat mij het handigste lijkt is om een CD-Rom te hebben met al de benodigde DOS programma's. In principe kun je de huidige schijf gebruiken en zo'n beetje alles weggooien (eventueel hernoemen) als je dat niet aan durft. De DOS en zo wel laten staan!
  ALs je via Win3.1 de CD-Rom al kan gebruiken, dan kan dat nu ook al via DOS (dacht ik zo). Aan de Config.sys en Autoexec.bat hoef je dan niks te veranderen.
  Vervolgens setup draaien op de CD-Rom. De rest gaat vanzelf.

  Wil je alles opnieuw formatteren dan kan dat met "format /s". Waar "format /s" de opstart sector (boot sector) vandaan haalt, dat weet ik niet. ALs het zit ingebakken in de DOS, dan is er geen probleem. Maar anders gaat het formatteren niet lukken. Het lijkt me verstandig een 3,5 inch diskettestation te plaatsen, kost vaak maar een paar euro … of nog minder. Dan heb je het gewoon wat makkelijker.
 • Probeer eens een bootable cd rom (bijv. windows98 of me als je die hebt) om te booten, formatteer vervolgens de schijf, doe vervolgens de win95 cd rom erin en installeer win95.

 • [quote:80b6be6f91]
  Op 30-04-2002 9:55 schreef drupke:
  Probeer eens een bootable cd rom (bijv. windows98 of me als je die hebt) om te booten, formatteer vervolgens de schijf, doe vervolgens de win95 cd rom erin en installeer win95.


  [/quote:80b6be6f91]
  Een 486 kan nog niet booten vanaf cd. Je moet gewoon Windows 95 over 3.11 heen installeren.

  Je kunt ook een keer een beurs opzoeken en voor heel weinig geld een diskdrive kopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.