Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP blijft in opstartscherm na installatie en reboots

Anoniem
Ben Jonson
1 antwoord
  • Pentium 4 met Asus P4B266E-moederbord, Geforce3 en Maxtor 80 Gb harddisk; Windows XP-cd gebruikt om te booten en een volledige schone installatieprocedure te starten. Na reboot om installatie af te ronden en apparatuur te vinden/installeren geen enkele error.

    Wanneer XP gaat rebooten om 1e keer XP te starten blijft het "blauwe scrollende balkje" maar bewegen; zelfs na een half uur nog steeds…
    Als ik in veilige mode reboot dan gebeurt er na het draaien van agp440.sys (zag ik in veilige mode) niets meer.

    AGP doet me denken aan m'n videokaart maar dan had ik andere errors verwacht (tijdens installeren direct goeie resolutie en geen fouten). Uiteraard met F8-toets opgestart en voor VGA-modus gekozen en dat heeft een keer geholpen. Bij volgende reboots wil F8 en 'Last known good configuration' soms ook helpen.

    Had de PC een aantal keer goed rebooten, alleen was de resolutie van 1024 en 32 bits dan vervangen door een 640x480 en 8 bits.

    Is er een methode om te zien in welk script/bestandje bij het opstarten ie bezig blijft? Bij vorige windowsversies kon je Yes/No ingeven bij het runnen van bepaalde bestanden. Ook het /basevideo toevoegen aan boot.ini werkte maar 1x, daarna ook geen effect. Het lijkt dus of er een apparaat/driver gezocht wordt en dat niet initialiseert. Iemand tips/ideeen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.