Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartproblemen in Windows 98 en 98 SE

Anoniem
frannette
5 antwoorden
 • Al meer dan een jaar vertoont mijn PC kuren tijdens het opstarten. Op willekeurige momenten in het opstartproces stopt het systeem en bevriest. Soms is dat voor of net na het inlogscherm, soms na het inloggen bij het opbouwen van het bureaublad, totaal willekeurig. Dat maakt het ook zo verrekte lastig om te ontdekken wat het probleem is. Reset is de enige oplossing. Op geen enkele andere manier kom ik verder. Ctrl+Alt+Del geeft soms de melding dat het systeem bezet is maar ook dan kom ik niet verder. Ik heb al heel veel geprobeerd. Het laatste is een volledig nieuwe installatie met Win 98 SE, en de nieuwste driver voor mijn grafische kaart (ATI Xpert128). Dit blijkt echter toch weer dezelfde problemen te geven. Let wel, sosm gaat het tijden goed, dan weer keren achter elkaar fout. Is de PC eenmaal opgestart, dan werkt hij redelijk stabiel. Wie heeft dit ook wel eens meegemaakt en een oplossing gevonden. Of is mogelijk toch de HD defect??????
 • Hoe zit het met onderhoud/schijfopruiming/defrag?
 • Ik werk al wat langer met computers en ben dus absoluut geen beginneling. Het gaat hier om een volkomen nieuwe en schone installatie, die het overigens net zo rot doet als de oude vervuilde, die ik overigens zeer vaak heb gedefragmenteerd en opgeruimd. Zo simpel is het dus helaas niet. Ook met de oplossingen uit de MS knowledgebase over dit onderwerp kom ik er niet uit omdat het niet altijd fout gaat en er ook niet steeds hetzelfde gebeurd. Ik ga voorlopig maar opstarten met bootlog bestand. Misschien is daar wat in te ontdekken.
  ======================
  Het schijnbaar enige verschil tussen een geslaagde start en een niet geslaagde start zijn de volgende 2 regels in het bootlog bestand (het gaat dus om de laatste 2 regels, de rest heb ik erbij gedaan voor orientatie):
  Init = Final USER
  InitDone = Final USER
  Init = Installable Drivers
  InitDone = Installable Drivers
  Init = TSRQuery
  InitDone = TSRQuery
  [000884F0] Enumerating Standaard-diskettestationcontroller (BIOS*PNP0700
 • Wat voor een PC configuratie heb je? Dit lijkt heel veel op een of meerdere instabiele RAM modules. Probeer ze eens te verwisselen of een voor een er uit te halen.
 • Lijkt inderdaad op kapotte RAM, heb echter zelfde soort problemen gehad en toen was de IDE connector van de HD niet stabiel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.