Vraag & Antwoord

OS Windows

xp installeren

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een nieuw moederbord=msi ultra-c, een nieuwe processor pent IV 1,6 ghz en 256 mb DDR ram geheugen. Het vervelende is, dat ik windows xp niet geinstalleerd krijg, ook andere windows versies doen het niet. Hij geeft na verloop van tijd aan dat hij niet verder kan met het copieren van bestanden naar de harde schijf of bij win XP geeft hij de volgende foutmelding: stop: een boel cijfers en daarna setupdd.sys. Mijn harde schijf werkt wel goed, want bij mijn oude moederbord, processor en geheugen kan hij er zo op gezet worden. Ter volledigheid: er zit een GF4 440mx videokaart van 64mb in.

  Zelfs de technische dienst kan mij niet helpen van de winkel waar ik het heb gekocht, dus ik hoop dat er ook maar 1 iemand is die me kan helpen.
  Zou het bijvoorbeeld aan mijn bios kunnen liggen en wat moet ik dan doen?

  Heel erg bedankt alvast.

  JK
 • Als geen van de Windowsversies die je hebt het doet, laten we zeggen minimaal 2, dan zou ik echt teruggaan naar de winkel. Dan deugt er iets niet aan die pc en is het aan hun te zorgen dat het wel gaat werken. Als voorbeeld zou ik vragen dat zij een Windows installeren, dat kan er een van jou zijn maar ook een van hen. Werkt die, dan formatteren en is het bewijs geleverd dat het niet aan de hardware ligt. Tot dat moment en gezien jouw verhaal, terug naar de winkel.

  GOede winkels draaien voordat zij een pc afleveren wat testsoftware. Sommigen installeren zelfs (een legale) Windows voor je en maken een backup-cd.

  Ik zou het eerst twijfelen aan slecht geheugen, daarna kan er iets met het BIOS zijn of het moederbord. Maar ikb en geen hardwareexpert.

  mvrgroet Edmond
 • Het kan ook aan een defecte cd-rom speler liggen of een defecte IDE-poort.

  Maar wat het ook is de winkel hoort een goed werkende pc af te leveren. Dus terug ermee en eisen dat 'ie gerepareerd word, ZONDER MEERKOSTEN!!! Als je zelf gaat knutselen kunnnen ze moeilijk gaan doen over de garantie, het is hun plicht om een goed werkende pc te verzorgen in het 1e jaar na aankoop (in mijn geval zelfs 3 jaar :smile:). Doen ze moeilijk, haal dan de consumentenman/vrouw erbij.


  NB: Je kunt zelf testen of als de cd-rom gaar is door te booten met een dos-diskette met cd-rom ondersteuneing en dan een cd-rom van minstens 100 MB te kopieren naar je hardeschijf, stokt 'ie na een tijd dan is er een grote waarschijnlijkheid dat je cd-rom speler kapot is.

  _________________
  It's better to burn out than to fade away.

  [ Dit bericht is bewerkt door: ODF op 2002-05-01 01:46 ]
 • Bedankt voor jullie reacties. Het geheugen is volgends mij de grote boosdoener, omdat alle andere onderdelen, zoals harde schijf en cd-rom op het andere systeem prima werken.
 • Dit probleem komt mij bekend voor. Een windows installatie die tijdens het kopieren vanaf de cd fouten geeft. Ik heb inderdaad toen alle componenten getest en een voor een vervangen.

  Resultaat was dat 3 van de 5 pc's die waren geleverd op mijn werk beschikten over slecht ddr geheugen. Na vervanging was er niets meer aan de hand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.