Vraag & Antwoord

OS Windows

opstart problemen met w98se

10 antwoorden
  • Een wat oudere computer (p11 233) recent voorzien van een update met w98se (niet goed weet ik, een schone install was beter geweest) Aanvankelijk ging alles goed, daarna werd alles steeds trager en bij herstart kreeg ik alleen 'operating system not found' Ik dacht eerste dat de HD eraan was maar dat viel mee. Met een opstartdiskette wil hij nu wel opstarten (na wat gedoe met msdos.sys) maar van de harddisk nog steeds niet. De virusscanner geeft geen virussen. Scandisk draait nu om te kijken naar fouten. Iemand ideeen wat er mis kan zijn?
  • probeer eens je systeembestanden opnieuw op de hdd te zetten. via een bootable diskette van win98se en dan sys c: geloof ik. Anders even data backuppen, en alsnog een schone installatie van Windows.
  • Bedankt voor je reactie Souron II, ik heb je tip (sys c:) geprobeerd maar ik krijg de melding 'kan geen exclusieve toegang verkrijgen tot station' Is dit nog op te lossen? Als ik vanaf diskette opstart werkt nu alles verder normaal, ergens moet een wisseltje verkeerd staan.
  • Kijk eens of de kabel er achterin nog goed in zit. Heb je al eens fdisk /mbr gedaan ?. Anders de schijf er bij een ander bij in hangen.
  • Ik ben weer een stap verder maar nog niet waar ik wezen moet!! Met fdisk/mbr is het probleem van de fout melding "kan geen exclusieve toegang krijgen tot het station" verdwenen en werkt het commando sys c: wel. Alleen het geeft geen verbetering van het probleem, nog steeds "cannot find operating system" als ik normaal opstart. Ik zag overigens met fdisk dat de station en disk aanduiding door windows zijn veranderd. Aanvankelijk was een kleine 3,6 Gb schijf schijf 1 (met windows) en een later bijgezette 30 GB schijf schijf 2. Dat is nu andersom. Ook de stationaanduidingen zijn gewijzigd. schijf 1 had eerst station c en d schijf 2 had eerst station e,f en g nu heeft de nieuwe schijf 1 station d, e en f De nieuwe schijf 2 heeft alleen nog statin g de c: partitie met windows wordt niet gezien!! Ik dacht dat dit met fdisk/mbr weer werd hersteld? Wie kan nog hulp bieden??
  • Controleer of je de juiste partitie wel hebt geactiveerd. Ik heb je berichtjes niet in detail doorgelezen, maar ik krijg de indruk dat je wel eens een schijfje hebt gewisseld en zo. De partitie waar de OS op staat (meestal C:) moet worden geactiveerd. Dit kan met Fdisk, en dit kost niet de informatie op je harde schijf.
  • Kan je niet gewoon een nieuwe Win98SE install doen? dat schiet volgens mij nog erger op dan al dat gerotzooi.
  • Ik kan me de reactie van leonarduz goed voorstellen, het gaat om een computer die vooral mijn zoontje gebruikt en die vol zit met allerlei "saved games" . Hij is als de dood dat deze verdwijnen bij een schone installatie. Ik begrijp dat het niet anders kan als dit niet op te lossen is maar ik wil het wel eerst geprobeert hebben. Is er een andere manier deze saves games te redden? Ik heb overigens geprobeert om windows 98 over de oude heen te zetten maar dit strand op 'onvoldoende geheugen en opmerkingen over TRS en hoog laden van programma's' Ik heb geprobeert op internet te vinden wat ik daar aan kan doen maar ben niet veel wijzer geworden. Hoe is dit op te lossen? In mijn vorige post maakte ik overigens een fout door te zeggen dat in fdisk de c: schijf niet zichtbaar is, dat is hij wel en hij is actief (toch bedankt voor de tip) Het blijft vreemd dat alles in orde lijkt (geen virussen, geen schade) windows keurig op de c: schijf staat en dat hij toch niet wil starten. Iemand nog ideeen? Ik weet dat ik veel vragen heb maar ik moet (zoals velen) zeggen dat ik dagelijks van dit forum leer, en ik iedereen die actief is op dit forum erg waardeer Maakt het feit dat schijf 1 en 2 van nummer verwisseld zijn daarbij nog iets uit
  • Je kunt vaak in de map van het spel een map met de naam saves of save vinden. (geen naam veranderen!)Als je die later weer terugzet heb je je spellen weer terug! Zou idd toch maar een schone installatie doen. Succes
  • Voor mensen die ooit hetzelfde probleem hebben; bij toeval ontdekte ik in de BIOS dat de harddisk met windows als laatste stond bij het bootmenu, toen ik deze bovenaan zette werkte alles weer normaal. (zo lijkt het tot nu toe) Nog bedankt voor alle reacties!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.