Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Modem niet zichtbaar in Externe Verbindingen

Anoniem
mvzouwen
14 antwoorden
 • Ik probeerde in eerste instantie verbinding maken met mijn internetprovider dmv mijn modem (Victory 56k V90 Intern). Kreeg een melding dat geen verbinding gemaakt kon worden. Het modem is goed geinstalleerd. Hierna heb ik de verbinding in Externe Verbindingen gewist en probeerde ik een nieuwe verbinding aan te maken. Dit kon niet. Ik kreeg geen foutmelding(en). Daarna in Windows externe verbindingen en het modem opnieuw geinstalleerd. Deze 2 blijven los vanelkaar staan. In externe verbindingen wordt het modem niet "gezien". Windows blijft in Externe Verbindingen (nieuwe verbinding) vragen om het modem te installeren. Ik kan nu geen nieuwe verbinding aanmaken.
  De benodigde .dll bestanden heb ik al vervangen, maar heeft niets geholpen.
 • miss zijn de drivers incompatibel met je win versie… welke is dat?
 • Windhoos 98.
 • Een aantal weken geleden werkte het allemaal nog goed. Kon internetten, emailen etc. Hierna niets geinstalleerd ofzo. Er lijkt wel een bit omgevallen :smile:)
 • ga eens na w&t je na die periode nog geinstalleerd hebt dat met internet te maken heeft. verwijder dat programma dan herinstalleer de drivers en probeer nog eens…
 • Helaas heb ik niets geinstalleerd of veranderd. Heb handmatig alle dll bestanden vervangen die betrekking hebben op externe verbindingen (opgegeven op microsoft.com) , maar dat helpt ook niets.. Wie weet een andere oplossing ?
 • Zie je de modem wel staan in apparaatbeheer? Anders zou ik hem daar eens verwijderen; PC opnieuw opstarten en de drivers installeren (als Windows dat al niet voor je doet).

  Cheers,
  Ben Jonson

 • Probeer een op te starten in Veilige Modus. Dan kijken in Apparaatbeheer of daar misschien dubbele entries staan die daar niet horen. Het komt vaak voor dat er dingen tevoorschijn komen die je normaal niet ziet. Nu is niet alles wat dubbel staat ook fout, maak kijk de lijst even kritisch na. Alles wat er niet dubbel in hoort verwijderen en na een herstart vindt Windows het wel weer terug. Mogelijk dat het dan beter gaat.
 • Ok Binary ga ik proberen !
  Het modem is wel zichtbaar in Apparaatbeheer. Het rare is dat bij het aanmaken van een nieuwe externe verbinding gevraagd wordt het modem te installeren, wanneer je dat doet, en de boel geinstalleerd is, schiet Winddoos terug naar het beginscherm om het modem te installeren. Dit proces herhaalt zich continu…
 • Heb je al eens geprobeerd het modem te de-installeren om het vervolgens met de Externe Toegangs-wizard te laten detecteren en te installeren? Lijkt mij persoonlijk sterk dat de 2 componenten nog steeds "los van elkaar" staan dan. Wel vaag probleem trouwens, zeker als het heeft gewerkt. Ik heb zelf nogal eens last van enthousiast klikkende familieleden. Jij ook? (*sleep*oeps*waarissienou?*noujalaatmaar*zalwelgoedzijn*)
 • Inderdaad, zal wel komen door een alsmaar doorklikkende schoonmoeder..
  Het lijken wel 2 loswerkende componenten. De wizzard komt na installeren weer bij het beginscherm en het modem komt daar niet zichtbaar. Maar bestaat al wel in Apparaten. Daar heb ik het ook gedetecteerd en geeft goede codes weer (bij klikken op meer gegevens red.)
  Het liefst los ik dit probleem op zonder heel winddoos er opnieuw op te zetten kost me 3 avonden werk.. Of is er een slimme methode voor ?
 • Nou dan zou ik maar eens tegen je schoonmoeder zeggen dat ze dat niet meer moet doen :grin:

  ff zonder gekkigheid.. als je je modem nou verwijdert uit apparaatbeheer en OOK bij Configuratiescherm -> Modems (volgens mij laat Windows em daar staan, zelfs als je het Apparaat verwijdert)
  Laat nu de Externe Toeganswizard je modem herkennen en installeren.

  Beter zo?
 • een aantal maanden geleden heb ik precies etzelfe probleem gehad. Ik heb na ongeveer alles al eens geprobeerd te hebben, gewoon Windows opnieuw eroverheen gezet, zonder ALLES opnieuw te moeten installeren. Hierna werkte alles weer perfect
 • I.p.v. Windows er opnieuw overheen te zetten, kun je ook Externe verbindingen deselekteren bij Windows software onderdelen en daarna opnieuw installeren.
  Is makkelijker toch? Heb zo eerder een probleem opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.