Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gegevens van 98se naar XP

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Met search heb ik hier geen antwoord voor gevonden.
  Ik krijg vanmiddag m'n nw XP met NTFS. Ik heb 98se.
  Hoe kan ik al mijn email (Outlook Expr) naar XP overzetten.
  Mijn Map Favorieten, Mijn Documenten (Word 2000), etc.
  Kan ik die op CDrom branden en kan ik die dan b.v. importeren in XP?
  Ik wil nog wel tzt een Netwerk opzetten maar dat lukt voorlopig niet, dus moet dit buiten een Netwerk om!
 • Als je nu een computer hebt met win98 en je krijgt er een met Xp, dan kun je zoals jij al zegt de bestanden via een cd overzetten.
  Favorieten en mijn documenten kun je gewoon vanaf de cd knippen en plakken. Let er wel op dat in XP elke gebruiker een eigen 'mijn documenten' en favorieten heeft.

  Berichten importeren en exporteren in Outlook heb ik nog nooit gedaan, maar als ik zo eens kijk in het menu bestand van outlook is het een kwestie van 1 druk op de knop. De boel ook op cd meenemen en weer importeren.
 • In outlook zit onder "bestand" een optie van: Exporteren –> kies dan adresboek… en rest wijst zich vanzelf :smile:
 • [quote:c209828723]
  Op 03-05-2002 11:06 schreef anthony2u:
  In outlook zit onder "bestand" een optie van: Exporteren –> kies dan adresboek… en rest wijst zich vanzelf :smile:

  [/quote:c209828723]
  Dat betreft alleen exporteren naar Ms Exchange-Adressbook. Mogelijk dat ik die weer in XP kan importeren.
  Echter is dat nog geen oplossing voor de mail. Berichten exporteren kan ik niet
 • Je kunt alle berichten wel bijvoorbeeld kopiëren en in een word-document opslaan… Kan dat misschien helpen?
 • als je berichten gaat overzetten met outlook wees dan bang, heel bang, want dat wil nooit zoals het hoort te gaan is mijn ervaring. ergens op je win 98se schijf staan dbx files meen ik. (de exacte extensie is te vinden in de oulook help) maak even een nieuw bericht aan, sla dit op en check dan of de datum instelling inderdaad veranderd is in je verkenner. zo ja, kopier dan deze bestanden naar cd. vervolgens op je nieuwe pc oulook importeren en hopen dat ie niet weer eens iets bedacht heeft waarom het niet kan. Advies stap zo snel mogelijk over van oulook naar bijvoorbeeld eudora. Dan werken dit soort dingen een stuk makkelijker.
 • In WinXP (Bureau-accessoires > Systeemwerset) zit een "Wizard Bestanden en instellingen overzetten" waarmee je dit soort dingen prima kunt regelen. Die maakt een bestand aan dat je met een floppy, CD of een netwerk over kunt zetten naar de nieuwe PC.
 • Toch ook maar eens vaker een kijkje nemen bij de bureau-accessoires :grin:

  Ziet er leuk uit die wizard, maar bij mij kan ik niet kiezen voor de optie thuisnetwerk en ook de brander ziet ie niet. En om nou alles op diskettes te gaan zetten… Dan ben je sneller als je alles op cd zet en handmatig op de goede plek zet.

  Edit: En ik heb dus wel een thuisnetwerk en een brander.
  _________________
  Ik moet nog ff een orginele sig bedenken…

  [ Dit bericht is bewerkt door: Sjoerd Boerhout op 2002-05-03 14:56 ]
 • [quote:83d42780ca]
  Op 03-05-2002 14:41 schreef Binary:
  In WinXP (Bureau-accessoires > Systeemwerset) zit een "Wizard Bestanden en instellingen overzetten" waarmee je dit soort dingen prima kunt regelen. Die maakt een bestand aan dat je met een floppy, CD of een netwerk over kunt zetten naar de nieuwe PC.
  [/quote:83d42780ca]

  Dat is van XP naar 98se, maar ik moet andersom!
 • zeg maar gelijk…win 98se, winME, winXP en ook win2000 dacht ik :smile: Maakt dus niet veel uit… volgens mij kan het ook andersom :smile:

  _________________
  Mijn computer | 3Dmark2001

  [ Dit bericht is bewerkt door: anthony2u op 2002-05-03 15:28 ]
 • WinXP Inside Out zegt:
  Save your settings to a file. If a direct connection isn’t practical or possible (if you’re planning to wipe out an existing partition so you can do a clean install on the same computer, for example), you can save the wizard’s output to a compressed file and then restore it after you finish Setup. Save the file to a floppy disk, to removable media such as a Zip disk or CD-RW, or to a network folder.

  Dus volgens mij zou dat gewoon moeten kunnen. Van Win95 tot WinXP en visa versa, alles kan overgezet worden. Ik moet toegeven dat ik het nog niet zelf heb uitgeprobeerd. Maar volgens "de geleerden….". De wizard is [i:2b89a722cc]bedoeld[/i:2b89a722cc] voor Win98 naar WinXP, dus dat kan absoluut. Gewoon proberen, want de instellingen worden niet verwijderd. Het feit dat de Wizard wordt [i:2b89a722cc]gestart[/i:2b89a722cc] vanuit WinXP wil dus niet zeggen dat de instellingen van XP naar 98 worden overgezet. WinXP maakt alleen een diskette aan waarmee je op de Win98 PC de data verzamelt. Daarna kun je dus zelf bepalen hoe je die data overzet naar WinXP, waarna je daar weer de data kunt uitpakken.

  PS: Dat artikel van WinXP Inside Out is nog veel uitgebreider dan ik hier kan aangeven. Mocht je dat artikel willen hebben, mail dan even, dan stuur ik het wel naar je toe.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Binary op 2002-05-03 15:53 ]
 • Toevallig heb ik afgelopen week op mn nieuwe computer met Windows XP ,al mn instellingen van mn Windows ME computer overgezet met die nieuwe wizard in XP. Werkt als een speer.
  Beide computers zaten in mn netwerk en het enige wat ik nodig had was een diskette, waar XP wat gegevens op zette, daarna in de andere computer gestopt en via Start-uitvoeren de wizard op flop opgestart.
  Op de XP computer krijg je een wachtwoord toebedeelt wat je weer invult op je oude computer en alle instellingen en eventueel ook je bestanden worden via het netwerk overgeblazen.
  Dus gewoon van w98 naar XP
 • [quote:c9b39b7f48]
  Op 04-05-2002 21:24 schreef Rudyard:
  Toevallig heb ik afgelopen week op mn nieuwe computer met Windows XP ,al mn instellingen van mn Windows ME computer overgezet met die nieuwe wizard in XP. Werkt als een speer.
  Beide computers zaten in mn netwerk en het enige wat ik nodig had was een diskette, waar XP wat gegevens op zette, daarna in de andere computer gestopt en via Start-uitvoeren de wizard op flop opgestart.
  Op de XP computer krijg je een wachtwoord toebedeelt wat je weer invult op je oude computer en alle instellingen en eventueel ook je bestanden worden via het netwerk overgeblazen.
  Dus gewoon van w98 naar XP
  [/quote:c9b39b7f48]

  Het is uiteindelijk simpel gegaan.
  Ik heb de map Outlook in 98se via cd op XPschijf gezet.
  In XP Outlook Exp geimporteerd en voila.
  Alleen bedankt.

  He Rudyard, achternaam Kipling…?
  Zelfde straat!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.