Vraag & Antwoord

OS Windows

win98 win200 winxp allemaal

Ja hoor, dat kan. In principe zelfs wel op 1 partitie, maar dat is natuurlijk niet aan te raden. Installeer eerst Win98 op een primaire FAT32 partitie, daarna Win2000 op een andere partitie (mag FAT32 of NTFS) en tenslotte WinXP ook op een aparte partitie (mag ook FAT32 of NTFS). En voor het gemak nog een gemeenschappelijke FAT32 data-partitie. Aan te raden is om één primaire partitie te hebben en de rest op logische stations. Die kun je gemakkelijk met Fdisk aanmaken, dus daar hoef je ook geen extra tools voor te hebben. Dat iemand het nut van meerdere besturings-systemen niet inziet wil nog niet zeggen dat dat nut er ook niet is. Zeker voor studie doeleinden lijkt me dat nogal evident. Maar ook in andere situaties is het echt wel handig om meerdere installaties te hebben. Voor meerdere personen of voor bepaalde toepassingen, om te internetten zonder je hele PC open te stellen; er zijn legio redenen denkbaar. Alleen heeft niet iedereen daar behoefte aan. Maar het [i:e823359bb6]kan[/i:e823359bb6] dus prima. <font size=-1>[ Dit bericht is bewerkt door: Binary op 2002-05-03 13:43 ]</font>

Anoniem
Binary
2 antwoorden
  • Hi ,

    is het mogelijk om Win98{NL} Win2000{EN} WinXP{EN}in een hardschijf installeren .
    ik weet dat twee systemen op hardschijf kan maar drie ????
    ik wil eigenlijk cursus volgen . in de studiestof staat heel veel over Win98 en een paar hoofdstuken over Win2000 . xp wil hebben omdat ik dat nu heb en die vind ik heel goed .

    alvast bedankt
  • Ja, 2x een windows kan sowieso…maar 3x moet denk ik ook misschien wel kunnen. Maar wat heb je er aan? 2x een windows is meer dan genoeg hoor :smile: Ik houd het trouwens bij 1 besturingssysteem. Hoe je bijvoorbeeld 2x of 3x windows doet weet je denk ik wel toch? Zo niet–> gewoon partities maken en instaleren maar :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.