Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP gaat herstarten bij het inlogscherm

Guppie
6 antwoorden
 • Hallo medecomputeraars.
  Ik heb op mijn hd win98 en xp staan. win98 gebruik ik maar voor en paar prg's maar gewoonlijk gebruik ik xp. Tot voor kort kon ik gewoon inloggen maar sinds donderdag start xp op en ik krijg het inlogscherm en daarna (na zo'n 2 sec.) start de computer weer opnieuw op voordat ik mij kan inloggen. Ik kan wel in de veilge modus komen maar kan niks vinden om dit probleem te omzeilen. Ik heb wel een beetje verstand van computers maar xp is eigenlijk nieuw en wilde hier gewoon eens naar kijken en het bevalt mij wel.
  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Guppie
 • Start XP op in veilige modus. Klik op eigenschappen van "deze computer". Klik op tabblad "geavanceerd". Klik op "instellingen" van "opstart- en herstelinstellingen". Haal het vinkje weg bij "de computer automatisch opnieuw opstarten". Dit lost het probleem waarschijnlijk niet op, maar je zou dan op z'n minst de kans moeten krijgen om de (eventuele) foutmelding te kunnen lezen. Als 'ie wel doorstart kan je proberen om een ander herstelpunt te kiezen - mits je die functionaliteit hebt enabled.

  Cheers,
  Ben Jonson
 • Hoi Ben,

  Dit vinkje staat al uit en maakt niks uit met het opstarten. Zelfs onder de veilge modus kan ik geen systeemherstel doen want xp zegt dat ik 200 Mb vrij moet hebben maar ik heb 4 Gb vrij. Het systeemherstel bij het opstarten (via F8) werkt ook niet.
  Ik ben bang dat ik mijn HD opnieuw moet formateren.
  Maar bedankt voor het meedenken Ben.

  Guppie
 • Je kan eens proberen in veilge modus te starten. Ga dan naar Mijn Computer en klik met rechtermuisknop op je harde schijf en kies onder tabblad Extra voor Foutcontrole uitvoeren. Kies dan voor Fouten in bestandssysteem automatisch controleren. Dit gaat niet altijd in Veilge modus, maar windows vraagt om dit uit te voeren bij een nieuwe herstart. Daarna wordt schijfcontrole uitgevoerd en start pc wel goed waarschijnlijk. Dit werkt bij mij wel goed. Kijk daarna wel in je logboek wat er precies is vermeld bij de vorige opstart.
  Veel succes!
 • Helaas dit werkt ook niet.
  Hij bleef wel wat langer op het inlogscherm staan maar zodra ik mijn wachtwoord invulde en op enter drukte starte de computer weer opnieuw op. Kan verder ook niet in een logfile iets vinden wat fout gaat, of ik kijk eroverheen.
  Jammer maar ik denk toch dat ik moet formaterren ;-(
  Guppie
 • Vaak heeft een restart te maken met hardware of installatie fouten. Heb je misschien iets nieuws geïnstalleerd?. Als je al niet in veilige modus kan starten, dan zul je misschien terug kunnen met een rescue diskette. Heb daar zelf geen ervaring mee.
  Groet, Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.