Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

problemen met installeren w98se

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik wil windows 98se op mijn geformateerde C: station installeren. Eerst komt de schijfcontrole (geen fouten)en daarna het setup menu. Vervolgens worden er enkele gegevens naar de schijf gekopieerd en daarna loopt het syteem vast met de melding "
  SUwin caused a general protection fault in module <unknown> 03AF:0CCA ) Suwin wil close"
  Vervolgens hangt de computer.
  wie kan helpen?

  lugia
  lugia
 • Die General protection fault duid volgens mij op defect of niet goed 'geseat' geheugen.
  Kast open en geheugen ff overnieuw in de bankies doen.
  Dan nog problemen ff ander geheugen lenen en nogmaals proberen
 • Geprobeerd, levert geen resultaat op,
  Lugia
 • Heb je onlangs iets aan je hardware configuratie gewijzigd? Ik kreeg ooit eens dezelfde fout. Dit had ook te maken met geheugen conflict.
  Suc6 Rob
 • Heb onlangs soundcard verplaatst. Heb souncard even verwijderd en een nieuwe poging gewaagd –> geen suc6.
  Ben nu wel bezig op andere (kleine) schijf in zelfde pc waarop nog een windows98se versie stond in orde te maken. ik wil van deze versie een image maken en deze dan op de grotere schijf plaatsen. Kan dit?

  lugia
 • Nog een andere tip: staat de 'virus scanner' protectie van je bios aan? Die moet je even uitzetten. Windows verandert nl je mbr aan het begin van de installatie. Als deze optie aanstaat is je mbr beveiligd tegen schrijven. In principe zou een image ook werken, maar een schone installatie is altijd beter, tenzij het natuurlijk een image van een schone installatie betrefd.
  groet Rob
 • ik zou gewoon niet noodzakelijke kaarten eruit halen zoals: netwerkkaart, geluidskaarte etc. en dan helemaal met alleen een video kaart w98se installeren
 • Laatste dagen geen tijd gehad om verder te experimenteren, maar weet iemand of het uitmaakt of de harde schijf waarop ik w98se wil installeren op de secondaire ata 100 aansluiting zit i.p.v. op de primaire?

  lugia
 • Probleem is nu opgelost. Hoewel scandisk geen fouten vond waren deze er blijkbaar wel. De oplossing was het verwijderen van de partities, daarna maken van nieuwe partities, formatteren en vervolgens liep de installatie weer als een zonnetje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.