Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Help de beveiliging van windows 2000 te goed?!?!

None
10 antwoorden
 • Ik heb een pc en daarop windows 2000 professional geinstalleerd. Omdat deze pc voor algemene gebruikers is die allemaal inloggen op 1 naam, en daarop heeft de admin 1 inlognaam. Maar nou komt het probleem omdat deze pc een standalone is en niet echt word gelet wou ik deze pc beter beveiligen.
  Maar toen was ik dus bezig met de c (ntfs) schijf te beveiligen maar nou heb ik iets te veel geweigerd dat ik zelfs onder mijn admin account niet eens meer kan inloggen want dan kan hij mijn profiel niet meer lezen. Dus ik kan helemaal niks meer zelfs als ik in veilige modus opstart kan ik niet inloggen!
  Kan iemand mij helpen hierbij???

  Groetjes,
  Stephan
 • - rechtermuisklik op de folder (directory/map of hoe je hem ook noemt)
  - properties
  - security
  - add
  - voeg administrator toe
  - geef deze "full control"
  - klik OK

  Ik denk nu ik de vraag herlees dat dit het foute antwoord is.
  Als het administrator-account totaal niet meer te lezen is, en dus de administraor NIET meer kan inloggen…. De oplossing: Hernieuwde installatie.

  [ Dit bericht is bewerkt door: sjouken op 2002-05-07 18:27 ]
 • Opstarten vanaf de recovery console (win2000 CD) daar moet je via een commando vast wel de rechten kunnen veranderen. Gewoon ff help intikken dan krijg je een overzicht van de beschikbare commando's.
 • Oke bedankt voor jllie tips!

  Groetjes,
  Stephan
 • Maar ja, om in het Recovery Console te komen zul je daar eerst in moeten loggen als Administrator. En [i:4e384411df]dat[/i:4e384411df] was volgens mij nou juist het probleem. Anders zou elke computer met Win2000 dus open staan voor iederen die met een Windows CD de machine even opstart. Als dat echt zo gemakkelijk zou zijn…
 • Das een goeie. Maar waarschijnlijk hoeft hij via de recovery console niets uit de profiel map te halen. Dus denk ik dat hij wel in kan loggen daar. En dus de toch kan herstellen. Hij weet immers nog wel zijn admin wachtwoord.
 • Tenzij de profieldatabase dermate beschadigd/vervuild is dat ook het administrator wachtwoord niet meer herkend wordt. Dan kan ie beter opnieuw
  bginnen en zijn gebruikersprofielen meteen goed regelen
 • Nou ik heb het opgegeven ik heb windows 2000 maar opnieuw geinstalleerd. Ik kwam achter het volgende: In de groep gebruikers staan twee dingen standaard geverificeerde gebruikers en interactief. Als je dus beperkingen oplegt aan gebruikers dan leg je aan iedereen beperkingen op zelf een administrator! Moet je maar is naar kijken!
  Harstikke bedankt voor jullie reacties!

  Groetjes,
  Stephan
 • Je moet dan ook [i:a866822533]nooit[/i:a866822533] zulke beperkingen opleggen aan een groep waarvan iedereen lid is. De bedoeling is om een of meer groepen te maken waarvan je zelf de samenstelling bepaalt, en vervolgens [i:a866822533]die[/i:a866822533] groep(en) beperkingen oplegt. Zolang de Administrator daar geen lid van is wordt dit account zo ook niet beperkt.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Binary op 2002-05-13 13:45 ]
 • Nou nee dit staat standaard in de groep gebruikers en als je even zit te rommelen en je hebt dat niet door dan ben je zwaar de klos! Om he t maar zo te zeggen.

  Stephan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.