Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

email verdelen in netwerk

hansboss
14 antwoorden
 • Ik heb een draaiend netwerk. Host XP, Client 98se. Beiden Outl Express.
  Ik heb 1 account bij Chello en aliassen aangemaakt.
  Is het in te stellen dat ik alleen mijn email binnenhaal en mijn dochter alleen haar email??.
 • Heeft ieder van jullie een eigen computer? Zo ja dan kun je op de computer van je dochter een nieuwe account aan maken met de gegevens van haar email adress dit kun je doen onder extra –> accounts. Gebruiken jullie vaker dezelfde computer Ga dan naar
  het menu bestand in Outlook Express kies voor Identiteiten en dan voor nieuwe indentiteit toevoegen nu kun je de gegevens van je dochter invoeren. Is dit gebeurt dan kun je van identiteit wisselen door Bestand –> Indentiteit Instellen

  Suc6

  _________________
  wie weet dat ik weet wat hij weet weet dat ik weet dat hij niets weet…………………………..?

  [ Dit bericht is bewerkt door: MajinBuu op 2002-05-08 10:32 ]
 • Shiiii
  Ik ben wat te vlug geweest.
  Ik maakte op mijn PC een Identiteit aan met naam dochter + wachtwoord. Vraagt dan gelijk of ik over wil schakelen en vervolgens is OutExpr weg en die kan ik niet meer opstarten???
 • Vreemd!!!!
  Probeer Ctrl + Alt + Del kijk of Outlook Express nog draait op de achtergrond Zo ja probeer dan opnieuw te activeren (kan alleen met de xp pc)
  Zo nee start de computer opnieuw op
  En probeer nog eens

  Nogmaals suc6
 • Ok, weer terug.
  Ik heb bij mijn dochter een nieuwe identiteit gemaakt. Bij mij ook.
  Maar ook als ik met mijn nieuwe identiteit een mail aan mijn dochter verstuur haal ik haar mail toch op mijn PC binnen. Dat lijkt ook logisch gezien ik voor beide dezelfde account bij Chello heb.
  Vergeet ik iets??
 • Ten eerste moet je zorgen voor twee email adressen.(deze kun je gewoon bij je provider aanvragen) Ten tweede als jullie ieder een eigen computer gebruiken moet je onder de identiteit van je dochter haar email account aanmaken onder Extra –> Accounts.
  Zorg ervoor dat ieder zijn eigen en alleen zijn eigen email account onder zijn eigen identiteit heeft staan anders ontvang je van twee email adressen mail.

  alweer suc6 :wink:

  _________________
  wie weet dat ik weet wat hij weet weet dat ik weet dat hij niets weet…………………………..?

  [ Dit bericht is bewerkt door: MajinBuu op 2002-05-08 11:32 ]
 • Op 08-05-2002 11:28 schreef MajinBuu:
  Ten eerste moet je zorgen voor twee email adressen.(deze kun je gewoon bij je provider aanvragen)
  Maar daar moet ik dan toch meer voor gaan betalen neem ik aan??
 • Mijn fout ik bedoelde een email alias
  Volgens chello krijg je een emailadress plus een alias dit wordt bijvoorbeeld:
  Email: vader@chello.nl
  Alias: dochter@chello.nl

  Maak op één of beide computers in de hoofdidentiteit een account voor vader@chello.nl

  Maak dan op één of beide computers een nieuwe identiteit aan voor je dochter in deze indentiteit maak je een account aan voor dochter@chello.nl

  Ik hoop het nu duidelijk uitgelegd te hebben de vorige keren maakte ik er een rommeltje van :smile:

  Mzzl
 • [quote:40cbead59e]
  Op 08-05-2002 11:49 schreef MajinBuu:
  Volgens chello krijg je een emailadress plus een alias dit wordt bijvoorbeeld:
  Email: vader@chello.nl
  Alias: dochter@chello.nl

  Maak op één of beide computers in de hoofdidentiteit een account voor vader@chello.nl

  Maak dan op één of beide computers een nieuwe identiteit aan voor je dochter in deze indentiteit maak je een account aan voor dochter@chello.nl

  [/quote:40cbead59e]

  Op mijn PC is nu een identeit Vader en een hoofdidentiteit.
  Op PC dochter een Hoofdidentiteit en een Dochter.
  Op mijn PC is identiteit Vader ingesteld en op de andere PC Dochter.
  Echter wanneer ik aan mijn dochter mail naar haar alias komt de mail binnen op de PC die het eerste naar mail checkt.
  Andersom iden dito. Ik wil haar mail niet binnen krijgen ook al ben ik de eerste naar de mail ophaalt. Ik wil alleen mail voor Vader bestemt.?

 • Probeer eens om je eigen email account te verplaatsen naar de hoofdidentiteit verwijder dan de identiteit Vader. Hebben jullie wachtwoorden ingesteld voor de identiteiten? Gebruiken jullie ieder een eigen computer voor de mail of allebei dezelfde?
 • [quote:8f4f5983ce]
  Op 08-05-2002 12:20 schreef MajinBuu:
  Probeer eens om je eigen email account te verplaatsen naar de hoofdidentiteit verwijder dan de identiteit Vader. Hebben jullie wachtwoorden ingesteld voor de identiteiten? Gebruiken jullie ieder een eigen computer voor de mail of allebei dezelfde?

  [/quote:8f4f5983ce]

  Wat heb ik hierboven nou geschreven!
  Twee PC's, 2 identiteiten met wachtwoorden. Bewust een identiteit Vader gemaakt omdat het in de rede ligt dat de Hoofdidentiteit alles pakt.!

 • Als je onder je eigen identiteit met je eigen account nog steeds mail van je dochter ontvangt zul je nieuw mail adres aan moeten vragen. Of je kunt een hotmail account aanmaken voor haar en deze instellen bij Outlook Express. Nadeel is dat ze weinig ruimte heeft.
  Sorry dat ik niet heb kunnen helpen :sad:
 • Kan je niet een hoofdemailadres aanmaken (achternaam@chello.nl), en dan vader@chello.nl en dochter@chello.nl als aliassen? Volgens mij haalt hij dan bij geen van de twee mail van de ander op..
 • Alle mail voor een alias komt in dezelfde mailbox bij de provider terecht als het echte email-adres. Als je dus je mailbox gaat legen bij je provider krijg je gewoon alle mail wat in deze mailbox staat. Het maakt daarbij niet uit of het naar vader@chello.nl of dochter@chello.nl is gestuurd. De makkelijkste oplossing is het aanvragen van een extra e-mail acount. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens op http://www.softhome.net. Een andere ingewikkelde oplossing is het draaien van een eigen mailserver.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.