Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartmelding: "apparaat onvindbaar"

Henny Duijnstee
2 antwoorden
 • Geachte lezer. Mijn W98(SE) geeft een opstartmelding die na "Enter" indrukken alsnog wordt vervolgt zoals voordien. De tekst op mijn beeldscherm luidt als volgt:
  Kan een apparaat niet vinden. Dit bestand is mogelijk vereist om Windows of een Windows toepassing uit te voeren. Her register van Windows of System.ini verwijst naar dit apparaat, maar het bestand bestaat niet meer. Als u dit bestand opzettelijk hebt verwijderd, dient u mogelijk het programma Uninstall of Setup van de geassocieerde toepassing te gebruiken. Als u de toepassing die met dit apparaat is geassocieerd nog steeds wilt gebruiken, dient u deze toepassing mogelijk opnieuw te installeren om het ontbrekende bestand te vervangen. vcdenh.386 . Druk op toets om door te gaan. Na de doostart werken alle programma's naar behoren m.u.v.onderstaande situatie. Dat is dat bij enkele programma's gevraagd wordt de CDrom in de drive te wisselen voor de 2e resp. 3e CDrom die bij het betreffende programma hoort, echter de CDrom drive blijft vragen naar de 1 geplaatste CD. Vraag: wie van u kan mij hiermee helpen. Bij voorbaat dank. Groet, Henny Duijnstee
 • Heb je inderdaad onlangs een programma verwijderd? Typ system.ini in start/uitvoeren en klik op ok. Ga naar [386Enh] en kijk of je daar iets ziet staan in de trant van:
  device=vcdenh.386

  Zo ja, zet eens een puntkomma voor die hele regel; sla het bestand op en start opnieuw op.

  Wat het tweede probleem betreft: heb je zowel een CD-Writer als een CD-speler? Sommige programma's pikken het niet als de letter van je CD-Writer lager is als die van je CD-speler. (Bijv. CD-Writer is D en CD-Speler is E). Probeer in dat geval niet de CD-speler te gebruiken, maar je CD-Writer voor de installatie van programma's.

  Cheers,
  Ben Jonson

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.