Vraag & Antwoord

OS Windows

Win_me setup APPLICATION ERROR

3 antwoorden
  • De HD (2,5 GB) van een oud susteem wat ik ter observatie heb werd niet herkend. De primary bus blijkt kapot, en de HD is aangesloten op de sec. bus nu. Het probleem van een niet herkende HD leek opgelost. Ik krijg nu echter bij een scone installatie van win_me schoon een foutmelding. Ik heb t volgende gedaan. Formateren van de c-drive, een volume-label geven, het draaien van scandisc (geen fouten). Dan krijg ik bij de setup van win_me de volgende foutmelding: stap 1: bezig met het uitvoeren van win setup (geen probleem) stap 2: gegevens over de pc verzamelen..na zoveel % komt de melding: APPLICATION ERROR SUWIN caused a general protection fault in module KRNL386.exe at 0001:2942 Bij herhaalde formateren en weer setuppen verschijnt telkens deze melding (soms staat in de plaats van KRNL386.exe, USER.exe). Ik heb dan geen andere mogelijkheid dan Close te kiezen. Tips? Groeten, Esther.
  • Ik vrees toch iets van een hardwareprobleem danwel verkeerde BIOS-instellingen: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q224836 Cheers, Ben Jonson
  • Het probleem is nog altijd niet opgelost. Ik heb ene nieuwe HD geplaats. Geen resultaat. Ook een andere gehuegenmodule werkt niet. Ik heb van de win_me-cd alle CAB-bestanden gekopieerd naar de HD en vandaaruit geinstalleerd. Dit lijkt in eerste instantie te lukken (installatie gaat tot 78% goed), maar dan krijg ik weer dezelfde application error met SUWIN. Op internet staan oplossingen die met instellingen in de bios te maken hebben. Wie heeft tips?? Verder: is het ook mogelijk om de HD even in een andere peecee te zetten, daar win_me erop te zetten en dan weer de HD in te bouwen in t oorspronkelijke systeem..of werkt dat niet. Groeten, Esther.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.