Vraag & Antwoord

OS Windows

Blauw error scherm na installatie Xp

http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=58725&forum=7&9 Cheers, Ben Jonson

Anoniem
Ben Jonson
5 antwoorden
 • Als de computer voor het eerst opnieuw moet opstarten in de installtie van Windows Xp, krijg ik na het opstarten een blauw scherm waar staat dat mijn harde schijf fouten bevat en als ik een nieuwe hd heb dat ik die moet verwijderen! Ik dacht er meteen aan dat mijn hd nog fat32 is ipv NTSF! Ik vroeg toen aan een vriend hoe ik dit kom verhelpen toen zei hij: Je moet via de windows Xp cd je harde schijf veranderen in NTSF! Maar hij vertelde er ook nog bij dat ik iets moest veranderen in de BIOS anders zou het niet lukken! Het was iets dat de CD-Rom op nummer 1 moesten en de CD-Writer op 2 en Floppy op 3 maar kunnen jullie dit mij uitleggen want ik begrijp er helemaal niks van! Hopelijk is dit onderwerp nog niet besproken!
 • [i:11d5c81a99]Met de foutjes voorbehouden aan mijn gemoedstoestand[/i:11d5c81a99] ,

  Is hier vast weleens besproken…..
  Maar om het dan maar ffe beter te weten,
  Test eerst ffe of je de instellingen in je bios moet veranderen, dus prob je Cd erin,
  start opnieuw op, als er bij het opstarten van je Pc een optie is voor: "Boot van Cd"
  kan je je Bios links laten liggen.
  Hoe het in z'n werk gaat met de Xp-Cd, moet
  je proberen, schijnt ermee te kunnen….
  zelf nog nooit gedaan(Recovery-console van fabrikant werkt nou eenmaal goed(Fdisk))
  Succes.MV :grin:

  [ Dit bericht is bewerkt door: Martijn Verstappen op 2002-05-12 14:45 ]
 • Ik begrijp dat je eerder al XP geinstalleerd hebt, althans tot aan dat blauwe scherm. Hoe deed je dat, boot van cdrom?

  Om een harddisk over te zetten van FAT16/32 naar NTFS is in het BIOS helemaal niets nodig, dat staat er volkomen los van.

  Wat je wel kunt doen is je BIOS de harddisk(en) opnieuw te laten detecteren. Kijken of er dan iets veranderd in clusters ed.

  Is de cdrom waarmee je XP geinstalleerd hebt wel helemaal goed. Mogelijk had je tijdens de installatie al een foutmelding over een bestand ofzo dat niet gevonden kon worden. Op de C: schijf houdt XP een install.log (geloof dat ie zo heet, zoek even op *.log) bestand bij, kijk daar eens in.

  mvrgroet Edmond
 • Okay ik heb nu nog een mogelijkheid die wat makkelijker blijkt te zijn zonder iets te doen met het BIOS ( want daar begrijp ik niks van ) Het enige waar ik nu nog moet achter komen hoe ik mijn hd van fat32 naar ntsf kan krijgen! voor de rest zijn er gene problemen!
 • Okay ik heb nu nog een mogenlijkheid die wat makkelijker blijkt te zijn zonder iets te doen met het BIOS ( want daar begrijp ik niks van ) Het enige waar ik nu nog moet achter komen hoe ik mijn hd van fat32 naar ntsf kan krijgen! voor de rest zijn er gene problemen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.