Vraag & Antwoord

OS Windows

Games stoppen steeds even

Anoniem
EnZynko23
2 antwoorden
 • Hoi,
  klik op start -> uitvoeren -> typ dan msconfig en kijk bij opstarten wat er allemaal op de achtergrond draait. (En wat je misschien uit kunt zetten)
  Succes
 • Ik heb een Pentium III 667 MHz met 256Mb geheugen en Windows 98SE als besturingssysteem. Ik heb een HD van 18Gb, waarvan nog 5 Gb vrij is. Het wisselbestand staat op een aparte partitie van 500Mb. Er zit een NVidia Vanta 3D-Videokaart van 32Mb in.

  Het probleem is dat bij spelletjes zoals SimCity 3000, The Long Journey, etc, de computer om de 10 minuten een halve minuut stopt, (de muis is dan alleen nog te bewegen, de rest doet niets. De HD ratelt niet), en daarna wel weer verder gaat. Ook het openingsvideofilmpje stokt af en toe. DirectX 8 is geïnstalleerd, DXDiag geeft geen foutmeldingen. Ik heb op virussen gecontroleerd met de nieuwste scannerDATA, heb het register gecleand, heb met AD-Aware spyware verwijderd.
  De zaak waar ik de computer gekocht heb, zegt mij dat het zou kunnen door een vervuild register, etc, terwijl ik zelf eerder denk aan een hardware-fout.

  Om dit te controleren heb ik op een oude HD van 1,2 Gb Windows en alléén SimCity en DirectX 8 geïnstalleerd, deze HD er in gehangen en nu werkt het wèl goed……

  Ik kan me echter niet voorstellen dat een vervuild register de oorzaak hiervan kan zijn. Tijdens het spelen van zo'n spel wordt toch niet steeds iets met het register gedaan? Bovendien is er geen enkele actitviteit naar de HD tijdens zo'n stop.

  Ik hoop dat iemand de oplossing hiervoor heeft. Ik heb eigenlijk niet zo'n zin om alles op mijn HD opnieuw te installeren.


  Kees

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.