Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met Windows XP Pro

StoicTundra
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb problemen met windows XP. Mijn computer start steeds zomaar willekeurig opnieuw op. Net alsof er op de reset knop wordt gedrukt. Dit heb ik alleen met windows XP. En het gebeurd niet speciaal bij 1 programma. En als hij opnieuw is opgestart geeft hij aan dat er een ernstige fout heeft plaats gevonden.
  Zelf heb ik verscheidene malen geprobeerd opnieuw te installeren. Maar dat helpt niet.
  Ik heb een tijdje met Windows 98 SE gewerkt maar die werkt wel goed. Maar waarom windows XP dan niet?

  Ik heb een MSI K7T266 Pro2, AMD Athlon XP 1500+, een Geforce 2 Titanium 64MB DDR, 512MB Geheugen (Getest en werkt prima), Realtek 10/100MB Netwerkkaart, Soundblaster Live 5.1 Player.

  Ik weet dat een vriend van mij ook zulke problemen heeft.

  Weet iemand wat dit is?
 • Als hij aangeeft dat er een ernstige fout heeft plaatsgevonden, kun je in dat venster ook klikken om verdere uitleg of de logfile te zien. Wat vertelt je dat?

  mvrgroet Edmond
 • [quote:ff26f4d59f]
  Op 12-05-2002 20:36 schreef Edmond Varwijk:
  Als hij aangeeft dat er een ernstige fout heeft plaatsgevonden, kun je in dat venster ook klikken om verdere uitleg of de logfile te zien. Wat vertelt je dat?

  mvrgroet Edmond
  [/quote:ff26f4d59f]
  zal dit eens in de gaten houden want dit is geloof ik bij heel veel mensen ik heb 5 vrienden die ook een nieuwe comp.hebben met allemaal een andere configuratie en hebben dit ook en jawel hoor alleen met xp home en prof.
 • wanneer er een systeem fout heeft plaats gevonden wordt xp opnieuw opgestart.
  dit kun je uitschakelen door naar configuratiescherm - systeem - geavanceerd -opstart en herstel instellingen te gaan en het vinkje bij computer automatisch opnieuw opstarten verwijderen.
  ik hoop dat dit helpt
 • Ben je al bij Windows Update geweest?Daar is een update beschikbaar voor dit probleem.
 • Helaas blijft hij het doen, ik heb nu automatisch opnieuw starten uitgeschakeld en alle updates die ik nodig heb geinstalleerd maar het helpt niet echt. Het is wel iets minder geworden. Ik ga nu maar weer windows 2000 draaien. Die heeft het altijd goed gedaan.

  Wel bedankt voor het helpen allemaal.
 • Ik heb meerdere mensen met dit probleem gezien en bij allen was het probleem ofwel exotische hardware die niet wordt ondersteund ofwel het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een recovery CD (die soms als onzichtbare partitie op de harde schijf staat). Probeer in dat geval aan een "gewone" CD-rom te komen en installeer Windows XP opnieuw, zodat alle juiste drivers e.d. worden geinstalleerd. Systemen die zijn geinstalleerd met een gewone CD-rom zijn over het algemeen een heel stuk stabieler.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.