Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Harddisk-activiteit onder WinXP in rust.

mvrossum
8 antwoorden
 • Als ik WindowsXp Pro even niet gebruik gaat de harddisk aan de gang. Het lijkt wel of de swapfile gewisseld wordt. Het is erg onrustig omdat de harddiskactiviteit niet stopt na verloop van tijd. Zelfs als ik WinXP uren niet gebruik, blijft de harddisk maar rammelen. Heeft iemand enig idee wat Xp aan het doen is, in rust met de harde schijf? En is dit ook uit te zetten?
  Alvast mijn dank voor een antwoord.
  mvrossum.
 • Kijk eens in je taakplanner of daarin niet iets staat wat de harde schijfactiviteit veroorzaakt. Veelal kan worden aangegeven dat "iets" mag gebeuren, zodra de PC in "idle" state is.

  Cheers,
  Ben Jonson
 • Hoi;
  Klik eens een keer ctrl-alt-del en dan op processen. Hierin staat alles wat er op dat moment actief is.
  Succes
 • Soms, heel soms, zoals bij mij ex-Seagate harde schijf, is de harde schijf op zijn retour. Controleer maar eerst welke programma's actief zijn.
 • De Taakplanner is leeg en met controle-alt-delete blijft het bij scherm "Toepassingen" leeg tijdens de harddisk activiteit.
  mvrossum.
 • Euh…misschien toch maar tijd voor een goede data back-up in geval van
  [quote:f3f2e75cf5]
  Op 14-05-2002 17:04 schreef Hans.Vosman:
  Soms, heel soms, zoals bij mij ex-Seagate harde schijf, is de harde schijf op zijn retour. Controleer maar eerst welke programma's actief zijn.
  [/quote:f3f2e75cf5]
 • [quote:a3dcb6e85a]
  Op 14-05-2002 16:39 schreef mvrossum:
  Als ik WindowsXp Pro even niet gebruik gaat de harddisk aan de gang. Het lijkt wel of de swapfile gewisseld wordt. Het is erg onrustig omdat de harddiskactiviteit niet stopt na verloop van tijd. Zelfs als ik WinXP uren niet gebruik, blijft de harddisk maar rammelen. Heeft iemand enig idee wat Xp aan het doen is, in rust met de harde schijf? En is dit ook uit te zetten?
  Alvast mijn dank voor een antwoord.
  mvrossum.
  [/quote:a3dcb6e85a]
  Windows XP is voortdurend bezig met het optimaliseren van de toepassingen. Bij iedere sessie wordt bekeken welke progs het meest gebruikt worden en deze worden naar een snel te bereiken plek gezet op de schijf. Vandaar het geratel, gewoon aan laten staan dus. Een harde schijf verslijt je meestal niet op de levensduur van een pc. Ik heb harde schijven die de vijfde pc al ingaan.
 • [quote:960373ea40]
  Op 14-05-2002 17:14 schreef pcwdemol:
  Een harde schijf verslijt je meestal niet op de levensduur van een pc. Ik heb harde schijven die de vijfde pc al ingaan.
  [/quote:960373ea40] Hmm, ik heb nu een vierde harde schijf in een krap 6 maanden oude computer. En dan is die harde schijf nog een afdankertje … Voor de rest, een goede harde schijf zou de levensduur van een PC moeten overleven, maar ja of mijn huidige computer zijn derde verjaardag zal gaan vieren …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.