Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

TERUGHALEN BESTANDEN NA VERVERSING W98

Anoniem
@l
8 antwoorden
 • Hallo,
  Ik bezit een ALDI PC, geleverd met W98 en aanverwante software en….. een kloon ervan op CD-ROM.
  Onlangs dacht ik handig te zijn en die kloon even te gebruiken om W98 op te schonen. Gevolg is dat de harde schijf er nu uitziet alsof die leeg is (behalve de origineel geleverde bestanden), terwijl er natuurlijk nog van alles opstaat. Nb: er is geen onduidelijkheid over of er per ongeluk geformatteerd is: dat is niet het geval!
  Mijn vraag is: Hoe krijg ik die (oude)bestanden in beeld, zodat ik er nog wat van kan overhevelen naar de nieuwe situatie? Is daar software voor? Ik hoop dat U even tijd heeft om mij te informeren.
  PS. Ik heb geen backups op diskettes oid, wel heb ik zeer onlangs gedefragmenteerd.
  De systeem snapshots die ik heb/had staan eveneens op het onzichtbare stuk harde schijf..

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  FP
 • Ik betwijfel eigenlijk of er inderdaad nog iets opstaat behalve de nieuw geïnstalleerde bestanden. Gewoonlijk is het zo dat een Recovery image zoals jij beschrijft simpelweg de gehele partitie overschrijven met die image, waardoor alles wat er op heeft gestaan weg is. Zo werkt een image nou eenmaal. Is er een duidelijke reden waarom je zou denken dat dat in jouw geval anders is? Je hoeft in zo'n geval dus helemaal niet te formatteren, alles wordt toch wel overschreven. En is daardoor dus echt weg. Tenzij je een andere partitie had gemaakt waar nog data op stond. Maar die zou dan ook gewoon zichtbaar dienen te zijn, wat blijkbaar niet het geval is. Ik vermoed dus: jammer maar helaas.
 • Het is zelfs zo dat de gehele partitie opnieuw wordt aangemaakt, indien je meerdere patatitie zou hebben of zou aanmaken en daarna de recovery-cd gebruikt, dan wordt de partitie opnieuw gemaakt zoals geleverd vanaf fabriek. Meestal waarschuwd een recovery-cd hier ook voor, zoals Binary zegt ben ik er voor 99% van overtuigd dat je je bestanden kwijt bent :roll:
 • Automatisch herpartitioneren bij het terugzetten van een image?? Volgens mij blijven de partities gewoon intact hoor, je zet met een image immers gewoon een set bestanden terug. Daarbij, dat zou betekenen dat je harde schijf na partitioneren ook opnieuw geformateerd zou moeten worden en dat zie ik zo'n image cd niet in vijf minuutjes doen.

  Wat betreft die bestanden, je hebt best kans dat die nog terug te halen zijn. Ik zou zo gauw geen progje daarvoor weten, maar anderen op dit forum ongetwijfeld wel.
 • Als je met bijvoorbeeld Ghost een Disk Image maakt (dus geen partitie image) worden de partitie ook teruggezet zonder formatteren, immers in de image zijn de FATs al opgebouwd.
 • Een diskimage zet je terug als je VFAT is beschadigd, dacht ik. De VFAT is een tabel met daarin je bestandensysteem. Wat bij Frits… gebeurd is, is waarschijnlijk dat zijn VFAT is overschreven door een nieuwe. Wat hij dan nodig heeft is een tooltje dat een nieuwe VFAT aanmaakt aan de hand van de fysieke bestanden op zijn harde schijf.

  Ik weet echter niet of een dergelijk tooltje bestaat en zo. :-?
 • Klopt inderdaad wel. Meestal wordt hiervoor geen Ghost gebruikt maar een kloon die alleen maar kan schrijven. Met Ghost kun je in zo'n geval nog zelf kiezen hoe en waar de image terug moet worden gezet, maar dat kan met een gestripte kloon niet. Dus verlies je in dat geval inderdaad ook je partitionering.

  [edit]
  Dit was reactie op [b:c4587ca681]Vinzent[/b:c4587ca681]. Helaas, het verhaal over de VFAT klopt van geen kant. VFAT zou gewoon FAT-tabel moeten zijn, maar die zijn door de image 100% gegarandeerd overschreven. Hoe wou je dan die tabel aanpassen aan iets wat niet meer bestaat? VFAT (Virtual FAT is een filesysteem en heeft hier helemaal niets mee te maken.
  [/edit]
 • :oops:

  Verwarde een en ander met FAT en mirror e.d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.