Vraag & Antwoord

OS Windows

Wat is het bestand: jdbgmgr.exe?!?!

8 antwoorden
  • Ik kreeg laatst een email dat dit bestand een VIRUS is..........en nou vroeg ik mij af of dit ook werkelijk zo is! Alvast THNX BESTAND: jdbgmgr.exe :o
  • Rechtsklikken > Eigenschappen > Versie: Microsoft® Debugger Registrar for Java Er zijn bijna meer zogenaamde hoax virussen in omloop dan echte. En dit is dus een hoax.
  • Helaas is het al verwijderd....... Kan ik dit bestand nog ergens vandaan halen? En zo ja: In welke map moet ik hem zetten/installeren?
  • Dit bestand zit in de map Win98_44.cab op de Win98 CD en hoort thuis in de map C:\WIndows\System. Ik vind het dus [i:6d8108acb0]niet[/i:6d8108acb0] slim om zomaar bestanden te gaan verwijderen omdat iemand je vertelt dat dat wel eens een virus zou kunnen zijn.
  • Voor het geval je een andere versie van Windows hebt, kijk je hier: http://helpdesk.gwu.edu/helpdesk/whatsnew/sp02/jdbgmgr.exe_051002.html Cheers, Ben Jonson
  • [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=15&sid=]Beveiliging en privacy-forum[/url] :roll:
  • Allerhande E-mail m.b.t. tot zogenaamde virussen waartegen de grote Virusboeren nog geen bescherming zouden bieden en meer van dat soort onzin: WEGGOOIEN! Het gaat in 99,99% van alle gevallen om een Hoax. Citaat, met dank aan HCCnet, Symantec, etc., etc.: Groet, Ton Nep viruswaarschuwing maakt slachtoffers door de 404 redactie 17 Mei 2002 - Er is wederom een hoax in omloop, die inmiddels ook in Nederland zijn sporen op computers achterlaat. In de nep viruswaarschuwing word je gemaand een onschuldig, maar onmisbaar Windows-bestand van je computer te verwijderen. Het bestand 'jdbgmgr.exe' is nodig voor het goed functioneren van Java-programma’s en wordt gebruikt door de 'Microsoft Debugger Registrar for Java'. Op de website Virus Myths worden de verspreiding en de oorzaken van de hoax besproken. Hier wordt ook vermeld dat het bestand 'jdbgmgr.exe' bovendien geïnfecteerd kan zijn in geval je het ontvangt als een bijlage bij een e-mail. Als je een e-mail ontvangt die oproept een bepaald bestand te verwijderen, kun je het beste eerst checken bij een antivirusbedrijf, zoals Symantec, of het een bekend virus is. Vaak wordt in de e-mail al gezegd dat het bewuste virus niet wordt gedetecteerd door de virusscanners, maar dat is in de meeste gevallen kennelijk onderdeel van de valse melding.
  • Ik ga nog een keer een kettingbrief beginnen met de volgende tekst: GEVAARLIJK! Er is een nieuw virus ontdekt dat door geen enkele virusscanner wordt gedetecteerd. Dit is bevestigd door veiligheidsexperts! Het virus heet Windows en neemt je complete PC in beslag als je niet uitkijkt. Verwijder het virus door op te starten met een bootflop en het commando format c: te geven! [b:a0b3207514]Stuur dit bericht door aan al je kennissen![/b:a0b3207514] Eens kijken hoeveel mensen erin trappen :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.