Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installeren van windows 2000 op een schone partitie..

masterbp
4 antwoorden
 • beste mensen,

  ik heb een laptop, Compaq presario 1260, Amd-k6 350, 4 gb, toshiba cd rom XM-1802b. harde schijf onderverdeeld in 2 partities, c en d. Op c stond een versie van windows 98. Maar ivm het aanleggen van een thuisnetwerk wou ik deze vervangen door win2000.

  Dus,
  Win2000 cd erin, van cd geboot, partitie c leeg gemaakt en opnieuw geformat in NFTS. Tijdens de installatie kan win2000-setup een bestand niet van de cd lezen, daarbij had ik 2 opties retry, afsluiten.. Retry werkte niet dus afgesloten en opnieuw opgestart.

  Na het opstarten krijg ik nu de melding "NTLDR is missing, please restart!" Hierdoor kan ik niet meer van de cd BOOTEN!! Ik heb al het een en ander geprobeerd met een opstart diskette, om alsnog die cd-speler draaiende te krijgen maar dat wil niet lukken. Toen heb ik het geprobeerd met de opstart diskettes van win2000. Dan kom ik wel in win2000setup maar dan vraagt de win2000 setup om de win2000 cd, net alsof ik die er niet in heb zitten!!!

  Heeft iemand dit weleens meegemaakt?? of enige suggesties??

  greetz

  m
  :-?
 • Compaq's zijn taaie jongens en kunnen heel weerbarstig zijn. ZO weet ik uit ervaring. Echter de ""NTLDR is missing, please restart!" kan NIET gelden voor de CDROM want daar kan onmogelijk iets aan veranderd zijn. Dus, kon je voor de mislukte installatie vd cdrom booten dan kun je dat nu ook nog. COntroleer in het BIOS de bootvolgorde en zet die zonodig naar de CDROMSPELER.

  Dat Setup problemen met de CD heeft wijst er wel op dat het een minder goed exemplaar is. Je kunt er voor kiezen, levert soms een beter resultaat op, tijdens de installatie te kiezen voor de optie "Alle bestanden naar de harde schijf schrijven" (zo ongeveer heet die). Dan plaatst de installer voordat de echte installatie begint alle files naar de hd.

  Je kunt er ook voor kiezen met diskette te booten en handmatig de hele cdrom naar een aparte partitie te kopieren en vandaar de installatie te starten.

  mvrgroet Edmond
 • edmond,

  Na het een en ander geprobeerd te hebben is de foutmelding "NTLDR is missing" verdwenen. Nadat ik een bios de volgorde heb veranderd wil mijn laptop nog steeds niet opstarten vanaf de win2000 cd.

  Daarom heb ik het geprobeerd met een paar opstartdiskettes met cd-rom support, het opstarten lukt, driver voor de cd-rom wordt geladen. Maar als je de opdracht "dir" geeft krijg ik de foutmelding "CDR101 : not ready reading from drive E"

  Heeft iemand enig idee op wat voor een andere manier ik de cd-rom speler kan benaderen??

  greetz

  m
 • Probeer eerst es of je CD-ROM-speler het nogwel doet dmv een andere cd, als dit het geval is, is vermoedelijk je Win2k cd een beetje kapot… Probeer die es op een andere computer uit of er veel leesfouten in zitten. Is ie legaal, dan kun je het een en ander reclammeren…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.