Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemcomptabiliteit XP

Anoniem
Eddy X
4 antwoorden
 • Een nieuw systeem met een evenzo (voor mij) nieuwe Windows-versie doet onderzoeken… en zodoende ben ik op de volgende intrigerende vraag gekomen:
  Met het opstarten van de XP/Home/Edition/OEM-installatie-Cd bij het systeem geleverd, verschijnt onder andere de optie "Systeemcomptabiliteit controleren".
  Die optie aangeklikt verschijnt een nieuw menu met o.a. de optie "Systeem automatisch controleren".
  Klikt men deze aan dan verschijnt een venster met de a) de mogelijkheid
  vernieuwde bestanden van internet op te halen en te installeren (ik denk via Windows update…?) en b) deze "stap" overslaan en doorgaan met de "Installatie van Windows".
  Wat onduidelijk is of het hier om een daadwerkelijk nieuwe windowsinstallatie gaat of slechts een check van de aanwezige windows XP-bestanden en instellingen.
  In het eerstgenoemde CD-opstartmenu wordt namelijk ook een optie gegeven Windows XP te installeren!
  Ik ben niet verder gegaan dan het scherm waarin vermeld dat bepaalde progs niet compatible zijn met WinXP (in mijn geval wordt hier vreemd genoeg Easy CD Creator 5 genoemd, terwijl deze voorzien is van de laatste update en verder perfect functioneert.)
  Zou ik nu de procedure vervolgen dan zou ik volgens de details-informatie onder die omstandigheden ECDC opnieuw moeten installeren.
  Deze onzekerheid en onduidelijkheid hebben mij doen besluiten de bewerkingen voortijdig af te sluiten via ctrl-alt-del.
  Niet de beste manier om een prog of bewerking af te sluiten maar altijd beter dan een bewerking op te starten waaraan ik feitelijk geen behoefte heb.
  Dit bericht is derhalve een oproep aan hen die mij in deze willen en kunnen adviseren (wat gebeurt er als ik de omschreven procedure vervolg naast het onklaar maken van ECDC…) waarvoor ik bijvoorbaat hartelijk dank zeg.
  RHV.
 • Systeemcompabiliteit, (#347&*&pl**r*s-en^$^g*d*vtertwg#%!!#$@$#)
  Kort en duidelijk:
  Dit is het opnieuw installeren van windows.
  K'heb zelf toen lopen schelden en k*a**eren, en uiteindelijk de bijgeleverde retten uitgevoerd.
  Dus niet doen! Ondanks dat het zeer zeer onduidelijk/niet te verwachten is.
  :D
 • Er zitten een tweetal bestanden bij, die door mijn Windows XP installatie worden geblokkeerd. Deze hebben betrekking op UDF formaat lezen. De software lijkt verder probleemloos te werken.
 • Windows XP kan tijdens de installatie controleren of er van tijdens de installatie gebruikte bestanden, nieuwere versies op het Microsoft-net te vinden zijn. ZOja worden die gedownload en gebruikt.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.