Vraag & Antwoord

OS Windows

drivers cdromspeler DCX8

4 antwoorden
  • Ik heb een oude peecee (win98 moet er schoon op, schijf is geformateerd) ter observatie waarvan ik mbv een win98 bootdisc geen toegang heb tot de cdromspeler. Waarschijnlijk staan op de bootdisc niet de juiste drivers voor dit type cdromspeler. Het gaat om DCX81f 0100 99169 (dat verschijnt na het opstarten, warin wordt aangegeven dat er een cdromspeler is herkend). Wie helpt?? Groeten, ESther.
  • Ondersteunt jouw bios wel 'booten vanaf CD' ? Als dit niet het geval is, zul je een floppy moeten aanmaken, waar jouw 'mscdex' bestanden in verwerkt zijn via de autoexec.bat en config.sys. Dos en Windows gebruiken voor iedere CD-rom speler dezelfde drivers. Alleen moet je de apparaat specifieke driver wel installeren, anders herkent hij hem niet. Die kun je van Internet wel afplukken denk ik.
  • Nee, deze peecee ondersteunt geen booten vanaf cd (allean a en c). Verder: ik begrijp dat ik de juiste drivers moet toevoegen aan de opstartschijf. Het probleem is dat ik gene originele floppies heb van deze cdromspeler. Op internet heb ik gezocht op DCX8 cdromdrivers, maar kan niets vinden wat er op lijkt. Welke oude rot (of junior..) weet raad?? Groeten!
  • Inmiddels heb ik waarschijnlijk de juiste drivers voor deze cdromspeler gevonden op het internet..dr cdromspeler is van het merk BTC. Hoe ga ik nu te werk?? Ik heb de c-schijf geformateerd, en heb een opstartschijf waar noodzakelijke bestanden opstaan, maar dus ook de verkeerde cdromdrivers. Ik heb ook een floppie met daarop het uitgepakte winzip-bestand met de juiste cdromdrivers. Wanneer ik opstart met de opstartschijf worden de verkeerde cdromdrivers geinstalleerd, en blijf ik geen toegang hebben tot de cdromspeler. Hoe krijg ik de juiste drivers geinstalleerd?? Groeten!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.