Vraag & Antwoord

OS Windows

Switchen van kleurdiepte maar niet van resolutie

Anoniem
None
10 antwoorden
 • In ons netwerk hebben we verschillende monitoren (15 en 17 inch) in gebruik. Sommige programma's vereisen dat het wordt opgestart met 256 kleuren.
  Nu weet ik dat ik met de volgende opdracht - [RunDLL deskcp16.dll,QUICKRES_RUNDLLENTRY 1024x768x8] - in een batchbestand het aantal kleuren op 256 kan krijgen.
  Maar tevens wijzigt de resolutie dan naar 1024x768.
  Dat is voor de 17 inch monitoren uiteraard geen probleem maar op de 15 inch monitoren wil ik gewoon op 800x600 blijven werken.

  Hoe kan ik nu wel de kleurdiepte aanpassen maar de resolutie van het scherm ongewijzigd laten. Uiteraard ook weer vanuit dat batchbestand dat tijdens de start van het programma automatisch wordt uitgevoerd voordat het eigenlijke programma daadwerkelijk start.

  Jeroen
 • uhm ik weet niet zeker hoor, maar als je nou gewoon de resolutie achter dat regeltje weglaat??
 • Tja, dat had ik ook al bedacht.
  Maar dat werkt dus niet.

  Jeroen
 • sorry :oops:, dan weet ik het ook niet, misschien moet je deze vraag stellen bij monitoren/videokaarten??
 • Volgens de geleerden is het formaat van dit commando:
  deskcp16.dll,QUICKRES_RUNDLLENTRY <width pxl>x<height pxl>x<color depth log2>
  Dit zou dus inhouden dat je 1024x768x8 behoort te kunnen vervangen door 800x600x8. Als dat niet lukt, zou dat dan eventueel in je videodriver kunnen liggen? Misschien dat update hiervan kan helpen.
 • Misschien kun je de resolutie vanuit dat batchbestand opvragen met een ander commando. (Vraag me niet welk) En dat aan een variable toewijzen. Deze zou je dan denk ik weer in jouw opdrachtregel moeten kunnen verwerken.
 • Binary schreef:

  [quote:6d97f50649]
  Dit zou dus inhouden dat je 1024x768x8 behoort te kunnen vervangen door 800x600x8. Als dat niet lukt, zou dat dan eventueel in je videodriver kunnen liggen? Misschien dat update hiervan kan helpen.[/quote:6d97f50649]

  Inderdaad, de resolutie wijzigen gaat prima maar ik wil de resolutie nu juist niet gewijzigd hebben.
  De resolutie van de huidige machine moet dus gelijk blijven. Als ik de resolutie via een batchbestand zou aanpassen dan moet ik daarna weer de resolutie terugzetten naar de oorsponkelijke resolutie.
  Wellicht via variabelen, dus %1x%2X16.
  Waarbij %1 de oorpsronkelijke breedte is en %2 de oorspronkelijke hoogte. Maar hoe doe je dat dan?

  Wie wel?

  Jeroen
 • Denk ik nou te ingewikkeld? Als je op 800x600 staat en je laat dat script uitvoeren met 800x600, dan behoud je toch de huidige resolutie?
 • Nee, niet te ingewikkeld maar …

  Ik heb pc's met een resolutie van 1024x786 en pc's met een resolutie van 800x600. Op beide pc's worden de betreffende programma's gebruikt die bijvoorbeeld vanaf de server worden gestart.
  Dus hetzelfde batchbestand start programma's op op verschillende pc's met verschillende resoluties. Vandaar.


  Jeroen
 • OK ik snap het probleem. Maar ook daar zijn vaak wel oplossingen voor te vinden. In een script kun je meestal variabelen gebruiken in de vorm van IF PC-ID="Mijn PC" THEN ….. Het is natuurlijk volledig afhankelijk van hoe zo'n script gebruikt wordt en welke syntax is toegestaan. Daar kan ik je dus ook verder niet mee helpen. Maar in die richting zou je eens kunnen zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord