Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows xp sluit niet af

Rob The Great
11 antwoorden
 • Help Windows XP wil niet afsluiten. Als ik XP via start > uitschakelen enz..
  wil afsluiten blijf de pc hangen met het scherm "windows is bezeig af tesluiten"
  Maar hij blijft aan, hij sluit helemaal niet af. Alleen via de centrale stekkerdoos kan ik de pc uitschakelen. Als ik de PC weer opstart dan start hij weer keurig op zonder een foutmelding.
  Wat kan ik hier aan doen?
 • Heeft het wel gewerkt? Anders is een BIOS upgrade een vaak werkende oplossing.

  mvrgroet Edmond
 • download mij wwwm.microsoft.com een afsluitpatch
 • [quote:3b7baff45a="Edmond Varwijk"]Heeft het wel gewerkt? Anders is een BIOS upgrade een vaak werkende oplossing.

  mvrgroet Edmond[/quote:3b7baff45a]

  Het is niet mijn eigen pc maar van m'n vrouw. Het is een Pentium IV 1.7ghz. Het heeft wel gewerkt, maar nadat ze een update van Windows XP heeft binnengehaald en geinstalleerd. Toen is het gesodemieter begonnen.
 • Meestal gaat het afsluiten in XP bij mij soepel, maar ik heb ook wel eens meegemaakt dat het wel 1 of 2 minuten duurt. Dan is het net alsof XP nog een aantal dingen moet doen alvorens af te sluiten. Ik adviseer dus niet reeds na een paar seconden aan te nemen dat het afsluiten niet werkt, maar wat langer te wachten.
 • Ook na een paar minuten wachten gaat ie niet uit. Maar ik heb inmiddels gelezen dat ik de aan\uit knop op de PC wat langer moet indrukken. Dan sluit hij op een "normale" manier af.
  Als ik daarna weer opstart is er niks aan de hand, geen foutmelding o.i.d.
 • Moderne PC's kan je inderdaad afsluiten met 7 seconden de aanknop indrukken. Maar dan is niet een correcte methode. Dat is meer een noodgreep.
  Overigens krijg ik nooit foutmeldingen als Win-XP de keer daarvoor onverhoopt eens niet goed is afgesloten (dus via de 7 seconden methode).
  Waarschijnlijk is het interne systeem herstel van Win-XP daarvoor verantwoordelijk. Die zou volgens Microsoft sterker en beter zijn dan de vorige Win-versies. Misschien heeft Microsoft daarin wel gelijk, getuige de meerdere ervaringen die hiervoor genoemd worden.

  Help het om Win-XP normaals er OVERHEEN te installeren? Dus niet helemaal opnieuw, maar er overheen; net als bij W98 mogelijk was.
  Of rebooten vanaf de originele XP-rom en systeemherstel? Mogelijk kunnen andere gebruikers hierover nog wat verder zeggen.

  Succes.
 • http://www.aumha.org/a/shtdwnxp.htm
  Op deze site staan een aantal tips, tevens is een patch beschikbaar voor het afsluitprobleem. :)


  Misschien heb je hier iets aan : Zoeken naar 'xp afsluitprobleem'
 • Deze kwam ik ook nog tegen:

  http://support.microsoft.com/search/preview.aspx?scid=kb;en-us;Q311806&GSSNB=1
 • Tweaky, jou tips had ik ook al gevonden op het inernet. Maar dit heeft te maken met Roxio brandprog. Ik gebruik NERO. Maar toch bedankt voor de tips.
 • Bij mij gebeurde het ook af en toe, ook het afmelden van een gebruiker werkte zo nu en dan niet, bij rondneuzen op internet las ik ergens iets over de combinatie Zonelabs en Norton antivirus, ik gebruik nu een andere firewall (sinds een dag of drie) en het probleem lijkt weg te zijn.
  Stel dat je dezelfde combinatie hebt, dan kun je eens proberen om een van de twee tijdelijk uit te schakelen en zien wat er dan gebeurt??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.