Vraag & Antwoord

OS Windows

DUAL BOOT VERWIJDEREN

6 antwoorden
  • IK HEB EEN H.D. OVERGEZET IN EEN ANDERE COMPUTER DIE GEEN WIN XP KAN DRAAIEN, OP DIE H.D. STOND ZOWEL WIN ME ALS WIN XP MET EEN DUAL BOOT. IK HEB DE D PARTITIE WAAR XP OP STOND LEEGGEMAAKT EN ALS IK OPNIEUW OPSTART VRAAGT HIJ NOG STEEDS WELK O.S IK WIL GEBRUIKEN TERWIJL ER EIGENLIJK ALLEEN NOG MAAR WIN ME OPSTAAT B.V.D.
  • Als ik het goed heb moet je het bestand boot.ini verwijderen en dan is het opgelost. Maar voordat je dit doet, zorg dan wel ff dat je een goede bootdisk hebt om het eventueel te kunnen herstellen. En het is denk ik verstandig om boot.ini te hernoemen en het dan uit te testen (dan is het nog vrij eenvoudig te herstellen, mocht het niet werken)
  • IK KAN HET BESTAND BOOT.INI NIET VINDEN OP DE C: ?? TOCH BLIJFT HIJ VRAGEN IN WELK O.S. IK WIL OPSTARTEN.
  • Om boot.ini te vinden moet je eerst alle bestanden zichtbaar maken Extra --> Mapopties --> Beeld --> Show all files (of iets in die richting) Verwijder in de boot.ini alleen de regel waar het besturingssysteem in staat dat je verwijdert wilt hebben. suc6 :evil: MajinBuu :evil:
  • FF bootflop (b.v. resque disk van W98) nemen, opstarten naar DOS, op de prompt: SYS C: intikken (dit verwijderd de XP bootloader), vervolgens: ATTRIB C:\BOOT.INI -S -R -H DEL C:\BOOT.INI ATTRIB C:\NTLDR -S -R -H DEL C:\NTLDR (dit verwijderd de system, hidden en read-only bits van de bestanden,waarna je ze kunt weggooien)
  • zet capslock eens uit...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.