Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win-XP instellen voor meerdere gebruikers

roeske
11 antwoorden
 • Hoe moet ik Win-XP (home) instellen voor meerdere gebruikers? Uitgangspunt is:
  Er is 1 hoofdgebruiker (vader/moeder) en 2 kinderen.
  De hoofdgebruiker moet alle rechten hebben. De kinderen het liefst niet. Maar voor sommige onderdelen moeten zij wel alle rechten hebben (bijvoorbeeld sommigen spellen).

  Moet ik alle gebruikers (3) volledige rechten geven, of zijn er meer mogelijkheden?

  Ervaring hiervoor: Als ik alle 3 gebruikers volledige rechten geef, zijn hun startmenu's exact hetzelfde als die van de hoofdgebruiker. Er staan dan bepaalde programma's bij, die ik liever niet in hun startmenu heb. Als ik deze verwijder, heeft dat weer gevolgen voor alledrie de startmenu's, en dat is nou juist weer niet de bedoeling bij de hoofdgebruiker.

  Hoe los ik dit op ??
 • In het configuratiescherm kun je nieuwe gebruikers aanmaken.
  Bij "Useraccounts." Je zet een ww op de adminaccount dat de kinderen niet kennen en geeft de kinderen een gewone account. Dit kun je opgeven bij het aanmaken van de account. De kinderen geeft jeevt. ook een ww en klaar.
  Bij het opstarten van de computer kun je vanaf nu kiezen met welke gebruiker je wilt opstarten.
 • Beste Sjoerd,

  Volgens mij heb je mijn vraag niet helemaal goed begrepen. Ik weet wel dat je meerdere gebruikers kan aanmaken. Ikzelf (vader en moeder) heb zgn. administrator rechten. Maar de kinderen wil ik die rechten niet geven, maar ze hebben SOMS WEL volledige administrator rechten nodig.
  Mijn echte vraag: Kunnen mijn 2 kinderen een account krijgen met beperkte rechten, maar voor sommige programma’s (in dit geval: spellen) de beschikking hebben over volledige administrator rechten?

  vr. groeten, Rob
 • Had idd niet helemaal goed gelezen zie ik.
  Je kunt volgens mij niet tijdelijk admin worden. Wat je wel kan doen is ze als Admin meer rechten geven in bepaalde mappen. Dat moet je dan wel per map instellen.
 • Sjoerd,

  Ooit heb ik ergens eens gezien (in XP volgens mij) dat je bepaalde extra rechten (als administrator dus) kan toekennen voor een bepaald programma. Dat zou een oplossing kunnen zijn. Weet alleen niet meer hoe dat moet.
 • Ik zit met het zelfde probleem.

  Ik help al meerdere malen het internet afgestroopt, maar ben tot nog toe niet iets in de goede richting tegengekomen.

  Misschien komt er nog een bruikbare tip.

  Groeten van Valk
 • eenvoudige oplossing….

  Deel je pc niet!! :evil:
  :lol:
 • even zonder gekheid…..

  gebruik gpedit.msc
 • Kijk eens bij configuratiescherm-> systeembeheer->Computerbeheer.

  Cheers
  fat32
 • Ja en dan Fat32….?
 • Het punt is dat Win XP Home Edition een uitgeklede vorm van het gebruikerssysteem heeft dan Win 2K Prof of Win XP Prof.

  Als de koters administrator rights nodig hebben vraagt Xp hierom, hebben ze dus wel het wachtwoord nodig van paps en mams, en dat willen paps en mams nu juist vanwege 18+ materiaal :lol: .

  Je kunt ze natuurlijk volledige controle geven op de beveiliging van de schijven, hebben ze volgens mij geen administrator rights maar wel de mogelijkheid zelf iets te installeren.

  Maar ik raad je aan kinderen beneden de 8 jaar geen software te laten installeren omdat ze hier het overzicht nog niet over hebben.

  Beter kun je een 2e bak kopen en deze inrichten met Win98SE en ze hier op laten kloten, deze oplossing zou mijn ouders 15 jaar geleden veel narigheid bespaard hebben, maar ja toen kosten goede PC's nog (386DX2/33) minstens 8000 ballen :o :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.