Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartproblemen XP Home edition

Anoniem
fat32
8 antwoorden
 • Ik poste in dit forum al eerder dit onderwerp:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=60282

  Wel nu… Als gevolg hiervan wil mijn winxp helemaal niet meer opstarten. Na een reboot volgt er een scandisk (die niets vindt) vervolgens wordt xp weer opnieuw opgestart, weer een scandisk, weer niets gevonden, nieuwe reboot….enfin je begrijpt het probleem.

  Het maakt niet uit of ik opstart in de veilige modus of normaal. Het systeem wil niet opstarten. Helaas heb ik bij de levering van de PC geen rommetje met XP gekregen. Deze stond er al op.

  Hoe los ik dit op?
 • Ik ben niet zo bekend in XP, maar met w98 heb je de optie om scandisk uit te schakelen. Hoe dat echter in XP werkt moet even iemand anders je vertellen of het even zelf uitzoeken. Hopelijk start je compu dan wel op.
 • Nee ook als ik scandisk afbreek heb ik dezelfde problemen.
 • Wat er gebeurt is volgens mij als volgt:

  - Windows ontdekt ergens een fout (in w98 komt dat bij mij vaak voor, door niet goed afsluiten)
  - Scandisk wordt opgestart
  - Scandisk onderzoekt de boel en corrigeert de fouten die gevonden worden.
  - Na afsluiten van Scandisk reboot XP (w98 gaat zonder reboot verder)
  - Omdat scandisk de fout niet heeft gevonden en hersteld vindt XP bij de nieuwe start wel weer die fout en start scandisk.

  Zo kom je dus idd in een loop terecht. Scandisk afbreken helpt niet omdat XP dan zowiezo weer gereboot wordt. Blijkbaar wordt altijd na scandisk XP gereboot. Door te zorgen dat scandisk niet wordt gestart, loopt XP misschien gewoon verder en kun je het probleem alsnog fixen. Misschien is het ook mogelijk om XP zo te starten dat na scandisk niet gereboot wordt.
 • Nee volgens mij klopt dat niet. Ik heb wel vaker een scandisk procedure gevolgd met XP, normaal gesproken start het systeem meteen door na een scandisk.

  Bovendien wordt er geen fout gevonden, dus waarom zou er gereboot moeten worden??
 • Je schijft dat je er geen originele XP-Rom bij hebt gekregen. Waarom niet?? Beetje vreemd vind ik. Als je de originele XP-Rom bij de leverancier opvraagt, kan je booten vanaf deze Rom. Dan kan je systeemherstel gewoon proberen. Dat is een standaard-optie. Niet dat dan je probleem is opgelost, maar je komt verder dan je nu bent.

  Als je een systeem koopt met XP erop, laat de leverancier je ook voor XP betalen denk ik. Dan moet hij de XP-rom erbij leveren. Dan is jouw probleem waarschijnlijk zo opgelost. Of heb je misschien een illegale versie erop gekregen?
 • Het probleem is dus dat XP ergens naar z'n grootje is en dus automatisch reboot. En dan wordt idd scandisk opgestart omdat de vorige keer iets mis ging tijdens het opstarten. Ik ben bang dat het vrijwel ondoenlijk is om te achterhalen waar het misgaat. In w98 heb je nog een paar opties om windows anders op te starten. Ik weet niet of dat bij XP ook nog kan, maar ik ben bang dat het een nieuwe installatie wordt. :cry:
 • [quote:e9f9f6a4ab="roeske"]Je schijft dat je er geen originele XP-Rom bij hebt gekregen. Waarom niet?? Beetje vreemd vind ik.[/quote:e9f9f6a4ab]

  Vind ik ook, maar heb er geen rommetje bij gekregen. XP staat geinstaleerd en de recovery ervan staat op een apparte partitie.

  Ik heb inmiddels maar gebruik gemaakt van deze recovery. Toch raar dat er geen bootdisk bestaat voor xp….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.