Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 wil niet Installeren

Anoniem
scenic20
6 antwoorden
 • Ik probeer op een wat oudere pc windows 98 te installeren maar dit lukt van geen ene meter :cry: Windows 98 stond altijd geinstallert, maar mijn pa vervuilt die pc soms zo dat ik iedere 2 weken wel weer een format kan geven, dat heb ik dus deze week ook gedaan maar nu vertikt windows te installeren, ook windows 2000 wil niet en dat heeft er ook wel eens opgestaan. Bij windows 98 gaat het iedere keer bij de hardware detectie mis dus als i bijna klaar is en de setup van W2000 stopt met een Stop fout nadat hij de 4e opstart diskette heeft 'afgespeelt'.. Ik begin er een beetje moedeloos van te worden. Wat kan dit zijn???

  Cyrix P166+ (133mhz)
  64 mb edo
  2.5 + 1.2 gb schijf
  2 mb daimond video
  8x philips cd (w2000 kan niet booten vanaf die cd)
 • al geprobeert te installeren met alle onnodige insteekkaarten eruit ?

  als ie op Hwaredetectie vastloopt zoals je schrijft, heb je dus kans dat er bv een soundcard niet helemaal jofel meer is.
  Dus alle kaarten eruit (excl. VGA nat.) En bootdisk erin, format de HD ook maar met /u optie en ….wellicht succes
 • Ik weet dat er op de hd wat bad clusters zitten, daarom gebruik ik de optie /u niet meer want dan kan je volgens mij jaren wachten en is i nog niet klaar :-? Die bad clusters zitten er al jaren op volgens mij dus dat kan denk ik niet de oorzaak zijn, wel heb ik 1 week geleden een netwerkkaart uit de pc gehaald aangezien er 2 inzaten en er nog maar 1tje nodig is. Ik heb wel een norton ghost backup van de complete c: schijf maar als ik deze terug zet weigert de pc op te starten, tijdens het opstarten bij het scherm: Windows 98 (het plaatje met de wolken) loopt de pc vast en reageert nergens meer op. Wie weet raadt?
 • Ik zou met een schijf met bad cluster [i:f089b27b3f]altijd[/i:f089b27b3f] beginnen met Fdisk. Partitie(s) verwijderen en opnieuw aanmaken. Als het initialisatieprocess heel erg langzaam verloopt, dan zou ik toch maar eens aan een nieuwe harde schijf gaan denken. Maar het [i:f089b27b3f]hoeft[/i:f089b27b3f] natuurlijk de oorzaak niet te zijn. Elk hardware onderdeel kan dit veroorzaken. Dus is het inderdaad zaak om de PC zo kaal mogelijk te maken en dan nogmaals proberen.
 • Dat met fdisk had ik ookal aan gedacht, maar ik kan mij nog wel van andere pc 's herrineren dat je nadat je fdisk hebt gebruikt ook een uitgebreide format moet geven en das nou juist het probleem, als ik een uitgebreide format geef dan kan ik dus wachten totdat ik een ons weeg maar daarmee komt die pc dus nooit meer klaar, wegens de grote hoeveelheid bad clusters. Dus als ik het met fdisk ga proberen en hij komt nooit meer klaar met formatteren kan ik de hd afschrijven of niet?

  Ik heb het toennet geprobeert zonder insteekkaarten behalve die van de video (ik kon dus alleen de netwerkkaart verwijderen meer kaarten zaten er niet in) maar dat bracht ook geen soelaas.

  Ik word er eigenlijk een beetje moeddeloos van :(

  Wie heeft nog ideeën
 • Kun je die harddisk niet vervangen dan? Ofschoon nog altijd niet gratis of tegen 120 zegeltjes van het tanken, veel duurder zijn ze zeker niet meer. Een harddisk met bad clusters blijft een zorgenkindje dat bovendien onbetrouwbaar is.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.