Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

register error......

warpcoil
6 antwoorden
 • als ik mijn computer opstart, en hij is het bureau blad aan het laden, dan komt er een fout melding:
  hij zegt dat dat er een fout zit in het windows systeem register is.


  je moet dan de PC opnieuw opstarten,en dan maakt hij automatisch een reservenkopie van de systeem bestanden….

  P.S ik heb windows 98
  hoe komt ut dat ik die fout krijg???
 • Hij [i:086e8e280f]maakt[/i:086e8e280f] niet een kopie van het Systeem Register, hij zet een vorige kopie terug. Dat wil zeggen dat er steeds een probleem is met het huidige exemplaar. Zeker als hij dat steeds maar blijft doen (in een eideloze loop) dan vermoed ik dat er iets mis met het interne geheugen.
 • Dit probleem komt mij bekend voor en het hoeft niet perse een probleem met je ram geheugen te zijn.
  Het is ook goed mogelijk dat er [i:bb0d8330ed]of[/i:bb0d8330ed] geen goede backup aanwezig is [i:bb0d8330ed]of[/i:bb0d8330ed] (waarschijnlijker) dat windows het register automatisch corrupteert bij het opstarten.
  De beste oplossing is om windows opnieuw te installeren.
  Als je onder dos de root van windows (del c:\windows) verwijderd en de map dan een andere naam geeft (rename c:\windows abc) kun je windows opnieuw installeren in de map c:\windows en heb je al je programma's en bestanden nog.
 • wellicht optie om te proberen, voer es een reg fixje uit

  in dos / bootdisk
  scanreg /fix

  maakt windhoos nieuw registertje aan
 • ————————————————————————————–
  Dit probleem komt mij bekend voor en het hoeft niet perse een probleem met je ram geheugen te zijn.
  Het is ook goed mogelijk dat er of geen goede backup aanwezig is of (waarschijnlijker) dat windows het register automatisch corrupteert bij het opstarten.
  De beste oplossing is om windows opnieuw te installeren.
  Als je onder dos de root van windows (del c:\windows) verwijderd en de map dan een andere naam geeft (rename c:\windows abc) kun je windows opnieuw installeren in de map c:\windows en heb je al je programma's en bestanden nog.

  ————————————————————————————–  weet je het echt 100 % zeker?? dan doe ik dat eens.
 • Je kunt natuurlijk gratis proberen om Windows te herinstalleren, maar ik zou Windows [i:daf8b38241]niet[/i:daf8b38241] verwijderen. Simpelweg hernoemen (naar bv Winold) is voldoende. Installeer dan Windows opnieuw en zorg dat deze in de map C:\Windows installeert. Helpt dat namelijk niet, dan kun je de (nieuwe) map Windows hernoemen naar bv Winnew en dan de oude map weer hernoemen naar Windows. Na een herstart heb je dan je oude Windows weer terug. Want hoewel op de schijf alle programma's nog aanwezig zijn, werken deze in de nieuwe Windows niet. Ze moeten eerst allemaal opnieuw worden geïnstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.