Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Traag opstarten XP-pro in netwerk (domein)

Passer
9 antwoorden
  • In ons netwerk op school (win 2000) hebben we computers met win98, die opstarten in een domein. Nu heb ik één computer met XP prof. geïnstalleerd, die ik laat inloggen in ons netwerk. Nadat het scherm met inloggegevens tevoorschijn komt, kies ik voor ons domein + wachtwoord en dan is het vervolgens wachten en nog eens wachten en nog eens wachten. Na vele minuten start XP dan door. Verder is het werken met de XP machine daarna geen probleem meer.
    Ik begrijp niet waarom de 98 machines snel doorstarten na het inloggen en de XP machine er zo lang over moet doen?
    Wie helpt?

    André Selles
  • Graag wat meer info:

    Gebruik je roaming profiles?
    Heb je de DNS server etc goed ingesteld?
    NTFS of FAT32 op de XP?

    Bart
  • Om even door te gaan op wat [b:9a844c2834]bvk[/b:9a844c2834] vroeg…
    Wat voor protocollen heb je geinstalleerd
  • Hallo BVK en Sjouken,

    Mijn XP is NTFS. Ik heb geen roaming profiles (voor zover ik weet). De geïnstalleerde protocollen zijn: TCP/IP en Apple Talk(deze heeft geen verdere instellingen).
    De DNS-server heb ik door windows wizard laten bepalen in de format: domeinnaam.lokaal.

    André
  • Misschien heb je hier iets aan:

    1. You can run "wmiprvse.exe" as a process for quick shared network access to Win98/ME machines. Stick it in Startup or make it a service.

    "On the PC running XP, log in as you normally would, go to users, manage network passwords.
    Here is where the problem lies. In this dialog box remove any win98 passwords or computer-assigned names for the win98 PCs. In my case , I had two computer-assigned win98 pc names in this box (example G4k8e6). I deleted these names (you may have passwords instead). Then go to My Network Places and – voilà – no more delay!

    Now, after I did this and went to My Network Places to browse the first Win98 PC, I was presented with a password/logon box that looked like this: logon: G4k8e6/guest (lightly grayed out) and a place to enter a password. I entered the password that I had previously used to share drives on the Win98 PCs long before I installed XP. I have the guest account enabled in XP.

    This solves the problem for Win98 & XP machines on a LAN; I can't guarantee it will work for Win2K/ME machines as well, but the whole secret lies in the passwords. If this doesn't solve your slow WinXP>Win98 access problems, then you probably have other things wrong. Don't forget to uncheck 'simple file sharing,' turn off your ICS firewall, enable NetBIOS over TCP/IP and install proper protocols, services & permissions."
  • Je kunt de Win XP bak ook voor de test een vast IP-nummer geven, logt ie dan sneller in kan er iets mis zijn met je IP-uitgave.

    In een klein netwerk kun je best vaste IP-nummers uitgeven.

    Gebruik ook eens het speciaal voor Win XP gemaakte BOOTVIS van Micro$oft.

    BOOTVIS: http://download.microsoft.com/download/whistler/BTV/1.0/WXP/EN-US/BootVis-Tool.exe
  • Misschien even een ander spoor:
    ik heb hetzelfde op school aan de hand en ik heb het idee dat het niets met XP te maken heeft: tot enkele maanden geleden liep mijn XP vlot, startte op als een treintje, maar stilaan kreeg ik allerlei problemen.
    (zie voor details: http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=59030&highlight=passer )

    twee weken geleden ging hij in herstelling, kwam terug met de melding dat mijn CPU-cooler niet meer draaide en vervangen was, en nu loopt alles tamelijk vlot vanaf het moment dat ik in Windows zit. Maar het opstarten gaat traaaaaaaag !

    Ik ben dus van oordeel dat er meer / iets anders aan de hand is dan die cooler, maar ik geraak er ook niet wijs uit. Volgens mij heeft het bij mij niets met windows XP te maken… ('k heb hem trouwens al eens opnieuw geinstalleerd en daar waar ik de eerste keer NTFS gekozen had, is hij nu opnieuw Fat 32.

    Ik houd deze thread in de gaten voor mogelijke oplossingen…
  • Bedankt voor alle tips,

    Er was inderdaad iets mis met de instellingen van de DNS op mijn client. Ik heb eens zorgvuldig de opmerkingen van mijn ISP doorgelezen. Vervolgens het één en ander goed ingesteld et voilà loopt als een trein.
    Meestal is goed lezen en uitvoeren toch belangrijk. Maar ja…….! Haast

    vr.gr.
    André Selles :wink:
  • Nog 1 ding Andre Selles.

    Het protocol Apple Talk heb je niet nodig als er geen Apple's in je Netwerk-tree zitten :lol: .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.